Franța: Carlos 'Șacalul', judecat pentru un atentat cu grenadă din 1974

Franța: Carlos 'Șacalul', judecat pentru un atentat cu grenadă din 1974

Teroristul venezuelean supranumit Carlos 'Șacalul', pe numele său Ilici Ramirez Sanchez, este judecat luni la Paris într-un nou caz, un atac cu grenadă din 1974 asupra unui complex comercial din cartierul Saint-Germain, soldat cu doi morți și 34 de răniți, relatează DPA și AFP.

În vârstă de 67 de ani, Carlos 'Șacalul' ispășește deja două condamnări de detenție pe viață pentru implicarea într-o serie de atacuri cu bombă soldate cu 11 morți în 1982-1983 și pentru uciderea a doi agenți de poliție francezi și a unui informator libanez în 1975.

Ramirez a fost cel mai căutat fugar din lume în timpul Războiului Rece, când a orchestrat mai multe atacuri asupra unor ținte occidentale de nivel înalt, între care și o luare de ostatici soldată cu morți în 1975 la sediul Organizației Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) din Viena.

El a fost arestat în Sudan în 1994, iar de atunci se află în detenție în Franța.

Carlos 'Șacalul' va fi judecat timp de trei săptămâni la Paris în acest nou proces de către o instanță special formată pentru acest atentat de acum 43 de ani, cel mai vechi care îi este imputat de justiția franceză și ultimul pentru care este inculpat în Franța.

La 15 septembrie 1974, două persoane au fost ucise și alte 34 rănite în explozia unei grenade lansate în incinta fostei Drugstore Publicis, o galerie comercială din inima Parisului.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Drama Foișor”, o nouă manipulare ordinară? / Directorul pus de Firea, elementul-cheie al regiei

2 Petrecere de pomină la Miami, cu Loredana, vedete și milionari din România

3 Apă de ploaie / Vaccinul chinezesc Coronavac are eficacitate aproape de zero, după studii. Țările care imunizeaz…

4 „Armata” de prostituate de lux folosită de Securitate pentru străini. Cine erau tinerele folosite pentru sex, …

5 Ucraina / perspectiva repetării scenariului sfâşierii Iugoslaviei