Franța: Cinci și șase ani de închisoare pentru romi din România care își trimiteau copiii la furat

Franța: Cinci și șase ani de închisoare pentru romi din România care își trimiteau copiii la furat

Agenția France Presse a relatat că "doi țigani români care își trimiteau copiii la furat pentru propriul beneficiu și acela al clanului familial" au fost condamnați joi la cinci și respectiv șase ani de închisoare de către un tribunal din Meaux, localitate situată la circa 50 de kilometri est de Paris.

"Bulibașa" Marian Tinca, în vârstă de 57 de ani, a fost condamnat la șase ani de închisoare, iar fosta lui soție, Maria Iamandita, 51 de ani, la o pedeapsă de cinci ani de închisoare.

Judecați în același timp, alți șapte membri ai clanului implicați în această vastă rețea de hoți de buzunare, dezmembrată în februarie 2016, care "opera" în zona Disneyland din Paris și în trenurile și metroul din regiunea pariziană, mai exact cei patru copii majori ai cuplului și partenerii lor, au primit pedepse de doi până la patru ani de închisoare.

O femeie de 38 de ani, rudă cu familia, și ale cărei două fiice furau împreună cu copiii familiei Iamandita, a fost condamnată la patru ani de închisoare. Tribunalul a ordonat confiscarea bunurilor sale achiziționate în România cu banii câștigați din hoțiile progeniturii sale.

Acuzații, dintre care nouă sunt încarcerați din februarie 2016, au primit interdicția de a mai intra pe teritoriul francez pe o perioadă de cinci până la 10 ani. Un mandat de arestare a fost emis pe numele unei femei care nu a fost prezentă la audieri.

"Tribunalul a reușit să nu țină cont de presiunea populară și să nu judece decât pe baza certitudinilor pe care le aveam în acest dosar", a declarat avocatul Mariei Iamandita, Nicolas Crécy, care criticase în ajun severitatea rechizitoriilor.

Miercuri, procurorul ceruse opt ani de închisoare pentru cei doi foști soți, acuzându-i că și-au exploatat copiii într-un mod "absolut josnic", pe care i-a tratat ca pe niște "mașini de făcut bani".

Patroana unui restaurant chinezesc din Paris unde copiii ascundeau banii furați a fost condamnată la cinci luni de închisoare cu suspendare pentru tăinuire de bunuri furate.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa