Franța: Decana de vârstă a planetei, sora André, a murit la 118 ani

Franța: Decana de vârstă a planetei, sora André, a murit la 118 ani

Decana de vârstă a planetei, călugăriţa franceză cunoscută ca sora André, a încetat din viaţă marţi, la vârsta de 118 ani, transmite AFP.

Randon s-a călugărit în 1944, după ce a lucrat ca profesoară şi guvernantă. Foto: Arhivă

A decedat la 2:00 a.m. Este o mare tristeţe, dar şi-a dorit (să moară), a fost dorinţa ei să se alăture fratelui ei iubit. Pentru ea, este o eliberare", a explicat David Tavella, responsabil cu comunicarea în cadrul Unităţii de cazare pentru persoane vârstnice Sainte-Catherine-Laboure din Toulon (în Departamentul Var din sudul Franţei), unde locuia sora André.

Nicio organizaţie oficială nu atribuie aceste titluri de decan de vârstă , dar specialiştii au fost de acord că sora André era până acum cea mai în vârstă persoană în viaţă a cărei stare civilă a putut fi verificată.

Cartea Recordurilor Mondiale Guinness a înregistrat acest record pe 25 aprilie, după moartea , la 119 de ani, a japonezei Kane Tanaka , scrie Agerpres.

De câţiva ani sora André nu îşi ascundea o anumită oboseală. Voia să „se retragă din povestea asta". Dar „bunul Dumnezeu nu mă aude", a mărturisit ea pentru AFP într-o întâlnire care a avut loc în ianuarie 2022.

În scaun cu rotile şi oarbă, sora André, născută Lucile Randon pe 11 februarie 1904 în oraşul Ales din sudul Franţei, regreta că şi-a pierdut o parte din abilităţile fizice.

Ea s-a călugărit în 1944, după ce a lucrat ca profesoară şi guvernantă. Cu puţin timp înainte să împlinească 117 ani, sora André a trecut cu bine peste infectarea cu COVID-19.

Se spune că munca omoară, pentru mine munca a fost cea care m-a făcut să trăiesc, am muncit până la 108 ani", spunea ea în aprilie 2022, când a fost numită decana de vârstă a planetei.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop vineri, 3 mai 2024. Cei din zodia Berbec fac o schimbare în viață, iar Scorpionii ignoră sfatul partenerului

2 Ucraina contraatacă și face ravagii pe tronsonul de cale ferată Moscova–Kursk

3 Israelul retrage din serviciu bateriile sale de rachete Patriot. Cum explică experții decizia și ce se poate întâmpla cu ele

4 VIDEO Voi ați văzut ce se întâmplă cu mașinile electrice în Germania?

5 Asta e Rusia, oameni buni!