Franța: Echipa de campanie a lui Macron confirmă că a fost vizată de atacuri cibernetice

Franța: Echipa de campanie a lui Macron confirmă că a fost vizată de atacuri cibernetice

Echipa de campanie a independentului centrist Emmanuel Macron, candidatul plasat pe primul loc în turul întâi al alegerilor prezidențiale din Franța, a confirmat miercuri că a fost ținta a cel puțin cinci operațiuni de atac cibernetic începând din luna ianuarie, care însă nu au reușit să compromită niciun fel de date de campanie, transmite Reuters.

'Emmanuel Macron este singurul candidat din campania prezidențială franceză care a fost vizat', indică un comunicat al mișcării lui Macron, 'En Marche!'.

'Nu este o coincidență faptul că Emmanuel Macron, ultimul candidat progresist rămas în acest alegeri, este ținta prioritară', adaugă echipa lui Macron.

Aceasta a citat drept probe rezultatele unui studiu al firmei japoneze de securitate Trend Micro, potrivit căruia grupul de hackeri ruși Pawn Storm — cunoscut și sub numele de Fancy Bears, Tsar Team sau APT28—, deja acuzat că a atacat serverele Partidului Democrat în timpul campaniei prezidențiale a lui Hillary Clinton în SUA, ar fi responsabil de tentative de atac cibernetic împotriva mișcării 'En Marche!'.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”