Franța: Emmanuel Macron, în vizită de câteva ore la bordul submarinului nuclear "Le Terrible", în Atlantic

Franța: Emmanuel Macron, în vizită de câteva ore la bordul submarinului nuclear "Le Terrible", în Atlantic

Președintele francez Emmanuel Macron a petrecut marți câteva ore la bordul unui submarin nuclear francez, în largul coastelor Bretaniei, în cursul unei vizite menite să semnaleze angajamentul Parisului față de descurajarea nucleară și în care, potrivit relatărilor, ar fi asistat la simularea unei lansări de rachete, relatează BBC News.

Președintele Macron a fost transportat cu elicopterul la bordul submarinului "Le Terrible", în Atlantic, la circa 300 km în largul coastelor franceze.

Președinția franceză a publicat ulterior o fotografie care îl arată pe Macron în timp ce era coborât din elicopter la bordul submersibilului.

Franța deține o flotă de patru submarine nucleare purtătoare de rachete, printre care 'Le Terrible', avioane de atac și în jur de 300 de focoase nucleare operaționale.

Macron a subliniat importanța pentru Franța a descurajării nucleare, pe care a descris-o drept 'un pilon esențial al securității'.

Potrivit BBC, prezența lui Macron la bordul submarinului a făcut parte dintr-o vizită de o zi la facilitățile militare nucleare de la baza Ile Longue, în apropiere de Brest.

Franța va deveni singurul stat membru al Uniunii Europene dotat cu arma nucleară după ieșirea Marii Britanii din blocul comunitar, așteptată în 2019.

Vizita președintelui la instalațiile nucleare de la Brest a avut loc în timp ce, la Paris, noul guvern francez și prim-ministrul Edouard Philippe au obținut cu o largă majoritate votul de încredere al deputaților, angajându-se să ducă la îndeplinire 'transformarea' țării promisă de Emmanuel Macron.

Philippe a prezentat un program de reduceri de cheltuieli publice și reforme în domeniul pieței muncii, măsuri condamnate de sindicate, care au amenințat cu organizarea de proteste începând din toamnă.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 O fetiţă de 9 ani a găsit un portofel și a sunat la 112 / Citiți ce dialog a avut cu operatorul STS

2 VIDEO Partenerii mei sunt pișați pe ei / Monica Bârlădeanu, dezvăluiri picante despre scenele de amor

3 Proastă de bubuie / Nota 2,17 pentru fiica vitregă a lui Vela ca stagiar notar, dar numită de partid într-o func…

4 Îl mazilesc și pe Drulă? Orban, amenințări de vătaf pesedist la adresa miniștrilor care atacă premierul! / Drulă…

5 El este turnătorul PSD din Ministerul Sănătății / A fost recrutat și de Securitate