Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Franţa extrădează un fost responsabil rus acuzat de deturnare de fonduri

Justiţia rusă a indicat joi că Franţa l-a extrădat, după o bătălie judiciară de cinci ani, pe un fost responsabil moscovit acuzat în Rusia de deturnarea a peste 400 de milioane de euro, transmite AFP.

Alexei Kuzneţov, fost responsabil al finanţelor din regiunea Moscova, a fost extrădat către Rusia, însoţit de angajaţi ai serviciilor penitenciare ruse şi ai biroului rus al Interpol, a anunţat Parchetul general rus.

Kuzneţov este acuzat de Rusia că a organizat, în perioada 2005-2008, achiziţionarea de creanţe ale unor întreprinderi şi că a făcut ca ele să fie garantate de regiunea Moscova pentru a obţine împrumuturi pe care ulterior le-a deturnat.

Frauda este estimată la 14 miliarde ruble (peste 400 de milioane de euro) de către Parchetul rus. Banii ar fi fost ''spălaţi'' în afaceri imobiliare, în special prin achiziţionarea a două hoteluri la Courchevel, confiscate ulterior de justiţia franceză.

Alexei Kuzneţov a fost arestat în apropiere de Saint-Tropez în iulie 2013 având asupra sa cinci paşapoarte pe nume diferite. El a contestat timp de cinci ani extrădarea sa în faţa diverselor instanţe din Franţa. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ALARMĂ Zeci de mii de români vor fi amendați după 26 mai! Jandarmeria, la ordinul ministrului Camen Dan, monit…

2 VIDEO Dăncilă, huiduită și apărată de zeci de jandarmi, a fost ascunsă într-o vulcanizare auto din Novaci! Apo…

3 Document. Citiți și voi ce avere are primarul PSD din Topoloveni după 29 de ani de mandat. Primește de la stat…

4 Info. Acesta este sondajul distribuit de Dragnea liderilor locali sâmbătă seara.

5 Informație. Candidații lui Voiculescu de pe lista PSD vor pleca la PPUSL imediat după validare! Dragnea, în râ…

recomandări

Te ia DNA: Radu Mazăre

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Nici nu știam că există sportul ăsta!