Franţa extrădează un fost responsabil rus acuzat de deturnare de fonduri

Franţa extrădează un fost responsabil rus acuzat de deturnare de fonduri

Justiţia rusă a indicat joi că Franţa l-a extrădat, după o bătălie judiciară de cinci ani, pe un fost responsabil moscovit acuzat în Rusia de deturnarea a peste 400 de milioane de euro, transmite AFP.

Alexei Kuzneţov, fost responsabil al finanţelor din regiunea Moscova, a fost extrădat către Rusia, însoţit de angajaţi ai serviciilor penitenciare ruse şi ai biroului rus al Interpol, a anunţat Parchetul general rus.

Kuzneţov este acuzat de Rusia că a organizat, în perioada 2005-2008, achiziţionarea de creanţe ale unor întreprinderi şi că a făcut ca ele să fie garantate de regiunea Moscova pentru a obţine împrumuturi pe care ulterior le-a deturnat.

Frauda este estimată la 14 miliarde ruble (peste 400 de milioane de euro) de către Parchetul rus. Banii ar fi fost ''spălaţi'' în afaceri imobiliare, în special prin achiziţionarea a două hoteluri la Courchevel, confiscate ulterior de justiţia franceză.

Alexei Kuzneţov a fost arestat în apropiere de Saint-Tropez în iulie 2013 având asupra sa cinci paşapoarte pe nume diferite. El a contestat timp de cinci ani extrădarea sa în faţa diverselor instanţe din Franţa. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Javra, îngropată definitiv de Buzăianu! / Cât „cașcaval” a primit viitoarea „regină a pușcăriașilor”

2 Așa o fi?

3 Dragnea confirmă scandalul cu țiitoarea! Mesaj de ultimă oră

4 „Am ținut-o câteva zile, era varză. I-am și cumpărat câte ceva și i-am dat-o înapoi."

5 Așa o fi?