Franța: Fiul lui Laurent Fabius, Thomas, inculpat pentru fals și uz de fals

Thomas Fabius, fiul ministrului francez de externe Laurent Fabius, a fost inculpat vineri pentru fals și uz de fals, fapte care ar avea legătură cu pasiunea sa pentru jocurile de noroc, informează AFP citând surse judiciare și apropiate dosarului. În plus, el a fost plasat sub statutul de martor asistat (intermediar între cel de simplu martor și cel de inculpat) pentru escrocherie, spălare de bani, fraudă fiscală, abuz de încredere și abuz de bunuri sociale.

Pasiunea sa pentru jocuri este la originea necazurilor cu legea ale lui Thomas Fabius, de 34 de ani, și a procedurii demarate în 2011, după o plângere a băncii Société générale.

Banca l-a acuzat pe tânăr că a falsificat un mail când se afla în Maroc, lăsând să creadă un cazino marocan că urma să primească în curând 200.000 de euro, a afirmat o sursă apropiată anchetei.

În timpul investigației, anchetatorii s-au interesat și despre stilul de viață al lui Thomas Fabius și în special despre condițiile de achiziționare, în 2012, a unui apartament de aproape 300 mp, situat pe o arteră din centrul Parisului, pentru suma de șapte milioane de euro.

Thomas Fabius a declarat însă că acest apartament a fost achiziționat legal, în parte din câștigurile din jocuri de noroc și parțial dintr-un credit bancar.

Pe lângă procedura din Franța, fiul ministrului francez are probleme cu justiția americană. Un procuror din Nevada a emis la finalul lui octombrie 2015 un mandat de arestare, care nu este însă executoriu în afara teritoriului SUA.

Thomas Fabius este acuzat că a emis cecuri fără acoperire în sumă totală de peste 3,5 milioane de dolari (3,2 milioane de euro) în mai multe cazinouri din Las Vegas, la jumătatea lui 2012.

Potrivit procurorului din Nevada, tânărul părea consumat de o frenezie a jocurilor de noroc, semnând în mod repetat cecuri fără acoperire. Folosind un carnet de cecuri al băncii italiene Monte dei Paschi di Siena, el a emis nu mai puțin de trei cecuri la hotelul-cazino de lux The Palazzo, printre care unul de un milion de dolari.

Conform unei surse apropiate dosarului, Thomas Fabius a declarat că nu este vorba de cecuri, ci de documente de plată care recunosc datoria, notează AFP.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Luni se declanșează operațiunea de curățare a României de PSD. Vin vremuri noi, oameni buni

2 Gata? Țiitoarea lui Dragnea a renunțat la inelul de logodnă și s-a vopsit blondă

3 Hoții României! Curtea de Conturi și AEP îngroapă PSD! Plăți fără documente și semnătură, sume publice și priv…

4 Bătaie de joc! Asta ia spor de 3.000 lei pentru condiții grele de muncă!!! E angajată la Parlament și are un s…

5 Un articol devastator. Toți moldovenii ar trebui să-l citească!

recomandări

Te ia DNA: MIRICA CRISTIAN

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Noi dovezi că pisicile conduc de fapt lumea