Franța: Fostul premier Manuel Valls, atacat cu făină la Strasbourg

Franța: Fostul premier Manuel Valls, atacat cu făină la Strasbourg

Fostul premier francez, în prezent candidatul Partidului Socialist la președinție, Manuel Valls, a fost joi protagonistul unui incident non-violent la Strasbourg, unde un opozant a aruncat în el cu făină în timp ce trecea printr-o piață de Crăciun în drumul său către o reuniune cu membri și simpatizanți ai formațiunii sale politice, scrie presa franceză.

'Te-ai albit puțin', i-a spus apoi în glumă primarul socialist al Strasbourg-ului, Roland Ries. Soția lui Valls, Anne Gravoin, se afla alături de el și l-a ajutat să-și șteargă urmele de făină.

Autorul acestui act, un bărbat în vârstă de circa 30 de ani, a fost imobilizat imediat de poliție. El a reușit să se infiltreze în spatele fostului premier și i-a răsturnat în cap o pungă cu făină în fața cafenelei unde urma să se desfășoare respectiva reuniune.

El și-a motivat gestul prin dorința de a protesta astfel pentru faptul că, în perioada cât a fost premier, Valls a invocat de șase ori un controversat articol din Constituția franceză, articolul 49.3, ce permite guvernului să adopte acte normative fără o dezbatere parlamentară, dar pe care candidatul socialist a promis că-l va suprima dacă ajunge președinte.

După ce și-a șters urmele de făină, Valls și-a continuat neperturbat programul și chiar a minimalizat incidentul printr-o postare pe Twitter: 'Câteva grame de făină, dar kilograme de zâmbete'.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Așa o fi? / Mafie în toată regula, frați români!

2 Uite o întrebare / Cine a luat 5 milioane de euro șpagă pentru Dragnea, la Atena?

3 Așa arată „câmpul de luptă” după cheful de la ziua liderului AUR, Eugen Simion! Tot așa ar lăsa și țara dacă v…

4 Așa o fi?

5 Sebastian Lăzăroiu îl face muci pe Cîțu