Franța: Fostul șef al luptei antidrog, inculpat pentru complicitate la trafic de stupefiante

Franța: Fostul șef al luptei antidrog, inculpat pentru complicitate la trafic de stupefiante

Fostul număr unu al luptei antidrog din Franța, François Thierry, a fost inculpat într-o anchetă care a pus sub semnul întrebării metodele controversate folosite pentru a neutraliza traficanții de stupefiante, transmite vineri France Presse.

Convocat joi după-amiază de judecătorii care anchetează o captură record de peste 7 tone de canabis în octombrie 2015, în arondismentul XVI din Paris, fostul șef al Oficiului central pentru combaterea traficului ilicit de stupefiante (Ocrtis) a fost inculpat seara târziu pentru complicitate la trafic de stupefiante.

Polițistul este suspectat că a favorizat intrarea de droguri în Franța în cadrul relațiilor sale cu un important denunțător al Ocrtis, Sofiane Hambli.

Thierry a fost inculpat pentru 'complicitate la deținerea, transportul, achiziția de stupefiante și complicitate la exportul de stupefiante în bandă organizată', a precizat o sursă apropiată acestui dosar.

Ancheta privind captura de 7 tone de canabis a fost încredințată Ocrtis, dar la scurt timp Parchetul din Paris a preluat acest caz după ce s-a descoperit că livrarea de droguri cu sursa Maroc făcea parte dintr-o operațiune secretă a Ocrtis pentru a se infiltra în rețeaua de traficanți, cu ajutorul lui Sofiane Hambli.

Anchetatorii suspectează că François Thierry nu a oferit informații complete autorităților judiciare despre această operațiune și nici despre rolul jucat de denunțător. Thierry însă a contestat aceste bănuieli.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Trei tinere au restituit o borsetă cu 13.000 de euro pierdută de un şofer după ce poliţiştii au făcut publice …

2 ULTIMA ORĂ Este oficial, Facultatea de Drept a Universității București va exmatricula 45 de studenți din anul …

3 Regina videochatului din România câștigă în două săptămâni cât Iohannis în trei ani?

4 Teodorovici, care a fost partea ta? / Cum ajung banii de la UE în buzunarele baronilor PSD / Azi, miliardul de eur…

5 Valentina Pelinel, transformare radicală la 40 de ani