Franța: Fostul șef al luptei antidrog, inculpat pentru complicitate la trafic de stupefiante

Franța: Fostul șef al luptei antidrog, inculpat pentru complicitate la trafic de stupefiante

Fostul număr unu al luptei antidrog din Franța, François Thierry, a fost inculpat într-o anchetă care a pus sub semnul întrebării metodele controversate folosite pentru a neutraliza traficanții de stupefiante, transmite vineri France Presse.

Convocat joi după-amiază de judecătorii care anchetează o captură record de peste 7 tone de canabis în octombrie 2015, în arondismentul XVI din Paris, fostul șef al Oficiului central pentru combaterea traficului ilicit de stupefiante (Ocrtis) a fost inculpat seara târziu pentru complicitate la trafic de stupefiante.

Polițistul este suspectat că a favorizat intrarea de droguri în Franța în cadrul relațiilor sale cu un important denunțător al Ocrtis, Sofiane Hambli.

Thierry a fost inculpat pentru 'complicitate la deținerea, transportul, achiziția de stupefiante și complicitate la exportul de stupefiante în bandă organizată', a precizat o sursă apropiată acestui dosar.

Ancheta privind captura de 7 tone de canabis a fost încredințată Ocrtis, dar la scurt timp Parchetul din Paris a preluat acest caz după ce s-a descoperit că livrarea de droguri cu sursa Maroc făcea parte dintr-o operațiune secretă a Ocrtis pentru a se infiltra în rețeaua de traficanți, cu ajutorul lui Sofiane Hambli.

Anchetatorii suspectează că François Thierry nu a oferit informații complete autorităților judiciare despre această operațiune și nici despre rolul jucat de denunțător. Thierry însă a contestat aceste bănuieli.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 S-a ținut de cuvânt! Bolojan a tăiat joi jumătate din posturile de la CJ Bihor și desființează trei structuri …

2 Un jandarm sibian de 43 de ani, coronasceptic, a murit după ce s-a infectat / Căpitanul Ionuț Câmpean, acum câte…

3 FOTO Priviți unde și-a parcat mașina Nicușor Dan în prima zi de Primar General al Capitalei

4 Asta este consiliera șefului AEP! Mitulețu-Buică tocmai i-a acordat o insignă și o diplomă de excelență!

5 VIDEO Primul Guvern USL s-a făcut în Dubai, pe marginea piscinei hotelului Atlantis / Scheletele lui Ponta și Gh…