Franţa: În total, 1.082 de persoane au fost arestate sâmbătă la Paris, în cursul protestului ''vestelor galbene'' (Prefectura)

Franţa: În total, 1.082 de persoane au fost arestate sâmbătă la Paris, în cursul protestului ''vestelor galbene'' (Prefectura)

Forţele de ordine franceze au procedat la un număr record de 1.082 de interpelări sâmbătă la Paris, cu ocazia unei noi acţiuni de mobilizare a ''vestelor galbene'', marcată de violenţe, potrivit cifrelor difuzate duminică de Prefectura Parisului, relatează AFP.

Acest bilanţ este net superior comparativ cu precedenta mobilizare, pe 1 decembrie, în cursul căreia au fost interpelate 412 persoane.

Pe ansamblul ţării, Ministerul francez de Interne a indicat duminică faptul că 1.723 de persoane au fost interpelate, dintre care 1.220 au fost plasate în arest.

Ministerul a precizat de asemenea că 136.000 de persoane au participat la manifestaţiile ''vestelor galbene'' sâmbătă, fiind un nivel de mobilizare asemănător celui din sâmbăta precedentă.

Primăria Parisului a estimat că sâmbătă s-au înregistrat însă mai multe pagube materiale decât în urmă cu o săptămână.

''Sunt mai multe pagube după ziua de ieri decât în urmă cu o săptămână'', a declarat duminică Emmanuel Gregoire, prim-adjunctul primarului Parisului, socialista Anne Hidalgo, însărcinat cu bugetul capitalei.

El consideră că este ''mult mai important costul economic'', îndeosebi pentru că foarte multe magazine au fost închise într-o perioadă în care în mod tradiţional au loc cumpărăturile înainte de sărbători. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria