Franța: Marine Le Pen cere închiderea graniței cu Belgia și confiscarea armelor din "cartierele fărădelegii"

Franța: Marine Le Pen cere închiderea graniței cu Belgia și confiscarea armelor din "cartierele fărădelegii"

Lidera formațiunii franceze de extremă dreapta Frontul Național (FN), Marine Le Pen, a cerut marți închiderea imediată a frontierei Franței cu Belgia, după atacurile teroriste care au avut loc marți la aeroportul și metroul din Bruxelles, transmite agenția EFE.

* LIVE UPDATE Atacuri teroriste la Bruxelles (FOTO-VIDEO)

'Pentru siguranța tuturor, este imperativ să recurgem la închiderea imediată a frontierei franco-belgiene, o închidere reală, nu una fictivă cum este de mai multe săptămâni, și la restabilirea controalelor la frontierele naționale ale țării noastre', a spus Marine Le Pen într-un comunicat.

Ea a apreciat de asemenea că trebuie lansată 'o vastă operațiune polițienească' în toate 'cartierele mărginașe și să recupereze de acolo toate armele, armele de război și explozivii'.

Marine Le Pen a subliniat că și în Franța există zone 'ale fărădelegii', cum este cartierul Molenbeek din Bruxelles, unde vineri a fost arestat unul dintre autorii atacurilor teroriste care au avut loc pe 13 noiembrie la Paris, Salah Abdeslam, ea criticând totodată 'laxismul care durează de prea mult timp'.

'În fața fundamentalismului islamist, francezii cer autoritate, acțiune și voință', a conchis lidera Frontului Național.

AGERPRES/(AS — autor: Sorin Popescu, editor: Karina Olteanu, editor online: Anda Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Unde-s şobolanii în timp ce cei săraci luptă şi mor pentru Ucraina? Au fugit în ţări străine cu tot cu bogăţiile furate în Ucraina?”

2 Dovada măcelului din Ucraina / Ultimul a fost produs în 1961! / Da, Rusia chiar a scos de la „naftalină” depășitele tancuri sovietice T-62

3 ULTIMA ORĂ Prima evaluare independentă a pierderilor suferite de ruși în Ucraina!

4 Sunt „carne de tun”? / Soldații din „republicile populare” protestează contra comandanților ruși

5 Ucrainenii l-au ucis pe „comandantul Tik Tok”