Franța: Marine Le Pen cere închiderea graniței cu Belgia și confiscarea armelor din "cartierele fărădelegii"

Franța: Marine Le Pen cere închiderea graniței cu Belgia și confiscarea armelor din "cartierele fărădelegii"

Lidera formațiunii franceze de extremă dreapta Frontul Național (FN), Marine Le Pen, a cerut marți închiderea imediată a frontierei Franței cu Belgia, după atacurile teroriste care au avut loc marți la aeroportul și metroul din Bruxelles, transmite agenția EFE.

* LIVE UPDATE Atacuri teroriste la Bruxelles (FOTO-VIDEO)

'Pentru siguranța tuturor, este imperativ să recurgem la închiderea imediată a frontierei franco-belgiene, o închidere reală, nu una fictivă cum este de mai multe săptămâni, și la restabilirea controalelor la frontierele naționale ale țării noastre', a spus Marine Le Pen într-un comunicat.

Ea a apreciat de asemenea că trebuie lansată 'o vastă operațiune polițienească' în toate 'cartierele mărginașe și să recupereze de acolo toate armele, armele de război și explozivii'.

Marine Le Pen a subliniat că și în Franța există zone 'ale fărădelegii', cum este cartierul Molenbeek din Bruxelles, unde vineri a fost arestat unul dintre autorii atacurilor teroriste care au avut loc pe 13 noiembrie la Paris, Salah Abdeslam, ea criticând totodată 'laxismul care durează de prea mult timp'.

'În fața fundamentalismului islamist, francezii cer autoritate, acțiune și voință', a conchis lidera Frontului Național.

AGERPRES/(AS — autor: Sorin Popescu, editor: Karina Olteanu, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro