Franța: Marine Le Pen promite suspendarea acordului Schengen în cazul victoriei la prezidențiale

Franța: Marine Le Pen promite suspendarea acordului Schengen în cazul victoriei la prezidențiale

Candidata extremei drepte la prezidențialele din Franța, Marine Le Pen, a afirmat marți că dorește să suspende acordul Schengen de liberă circulație în interiorul UE și să îi expulzeze pe străinii cu probleme aflați în atenția autorităților, în termen de "două luni", dacă va fi aleasă, transmite AFP.

Într-o înregistrare video prezentând pe site-ul său cele zece măsuri prioritare ale sale în cazul victoriei la alegerile în două tururi de la 23 aprilie și 7 mai, președinta Frontului Național (FN), în prezent pe primul loc în sondaje în fața centristului Emmanuel Macron, promite, de asemenea, un referendum pentru a modifica organizarea instituțiilor.

Ea se obligă printre altele să instaureze prin această stratagemă principiul "priorității naționale", "apărării identității noastre ca popor și a patrimoniului nostru istoric și cultural", precum și "reducerea numărului de deputați și senatori".

În domeniul economic și social, Marine Le Pen prevede "să reducă cu 10% primele trei tranșe de impozit pe venit" și să introducă pensionarea la 60 de ani, pentru francezii cu vechime în muncă de 40 de ani.

Pe planul securității naționale, pe lângă suspendarea acordului Schengen, restabilirea controalelor la frontieră și expulzarea străinilor sub observație pentru radicalizare, ea dorește să li se retragă cetățenia binaționalilor care au fost "dovediți ca având legături cu jihadismul".

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...