Franța nu îl extrădează pe fugarul Paul de România: decizia este definitivă. Ministrul Justiției a anunțat care sunt motivele invocate

Franța nu îl extrădează pe fugarul Paul de România: decizia este definitivă. Ministrul Justiției a anunțat care sunt motivele invocate

Paul Lambrino, cunoscut ca Paul de România nu va fi extrădat din Franța în România, potrivit deciziei definitive a instanței franceze care a judecat cererea de extrădare a fugarului condamnat acasă la trei ani și patru luni de închisoare în dosarul retrocedării ilegale a Fermei regale de la Băneasa.

Paul Lambrino și soția sa, Lia. FOTO arhivă

„O informație pe care Alina Gorghiu o ține ascunsă: Franța a refuzat definitiv să îl extrădeze pe fugarul Paul de România, <<prințul>> lui Pește Prăjit! Cu alte cuvinte, România a pierdut definitiv procesul de extrădare al fugarului, pompos autointitulat <<Paul de România>>, condamnat la trei ani și patru luni de închisoare în dosarul retrocedării ilegale a Fermei regale de la Băneasa. Ce făcuși, Alina?! Ia explică tu de ce, de câteva luni, ții această informație ascunsă de ochii românilor, în timp ce, în aceeași perioada, cu tupeu și ipocrizie, în rol de crainic la sosiri la Otopeni, te lauzi cu muncă altora, tu având o mare contribuție ZERO!”, a scris, pe Facebook, Ana Birchal, fost ministru al Justiției în Guvernul Dăncilă.

Actualul ministru al Justiției, Alina Gorghiu, a explicat, într-un comentariu pentru G4Media, că instituția pe care o reprezintă și-a făcut treaba și consideră că instanța franceză și-a depășit competențele atribuite prin decizia-cadru JAI 2002/584 privind mandatul european de arestare.

Am transmis la timp toate documentele pe care ni le-au solicitat, precum și situația condițiilor de detenție, acolo unde urma să fie încarcerat, care erau în conformitate cu standardele europene. Instanța de fond din Franța a respins predarea invocând compunerea nelegală a completului de judecată din România. Mai exact, faptul că unul dintre judecători nu ar fi depus jurământul la învestirea în funcție”, a explicat Alina Gorghiu.

Autoritățile române încearcă de mai bine de trei ani să îl aducă în țară pe Paul Lambrino

„Prințul” fugar, în vârstă de 76 de ani , a fost arestat în Franța în iunie 2022, după ce a fugit din țară sa în urma unei sentințe de 3 ani și 4 luni închisoare.

În decembrie 2020, Paul Lambrino a fost condamnat în apel de către Înalta Curte de Casație a României la 3 ani și 4 luni de închisoare pentru trafic de influență, spălare de bani și dare de mită.

Paul Lambrino a fost acuzat că, între 2006 și 2013, a colaborat cu o bandă de infractori pentru a recupera proprietăți pe care le pretindea ca moștenitor al familiei regale românești, printre care pădurea Snagov și ferma Băneasa . În total, 18 persoane au fost condamnate în acel dosar.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat