Franța: O tânără, rănită de un dezechilibrat care a vrut să facă un "sacrificiu" de Ramadan

Franța: O tânără, rănită de un dezechilibrat care a vrut să facă un "sacrificiu" de Ramadan

O tânără de 19 ani a fost grav rănită cu trei lovituri de cuțit marți după-amiază la Rennes, în vestul Franței, de un bărbat cu antecedente psihiatrice, care a declarat că a ascultat de voci care i-au comandat să facă un 'sacrificiu' cu ocazia Ramadanului, transmite AFP, citând Parchetul local.

Bărbatul, în vârstă de 32 de ani, a fost reținut, examinat de un medic și internat imediat într-un spital psihiatric.

El are 'antecedente psihiatrice grave' și a fost internat deja de mai multe ori într-un spital de profil, a precizat procurorul din Rennes, Nicolas Jacquet.

Bărbatul s-a declarat musulman, a indicat un martor al scenei care a intervenit și căruia atacatorul i-a predat cuțitul după agresiune.

Atacatorul le-a declarat anchetatorilor că se află sub tratament pentru schizofrenie.

Tânăra a primit trei lovituri de cuțit, două la încheietura mâinii și una în abdomen, dar deocamdată viața sa nu este în pericol, a menționat magistratul.

Agresiunea a avut loc în jurul orei locale 16.00 (14.00 GMT), în apropierea instituției de învățâmânt la care studiază tânăra.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Etnicii minoritari din armata rusă au început să vorbească în limba nativă pentru a nu fi bombardați de ucraineni

2 O nouă ameninţare lansată de propaganda rusă: „Două rachete nucleare vor lovi imediat. Una la Washington, cealaltă la Londra” VIDEO

3 ULTIMA ORĂ VIDEO Primele imagini cu „măcelul” produs de ucraineni la baza militară rusească din Crimeea

4 ULTIMA ORĂ Primul oficial ucrainean de top care admite că este „imposibil” ca Ucraina să învingă Rusia cu nivelul actual de sprijin din Occident

5 Așa arată prostia made in Rusia...