Franța: Parchetul deschide o anchetă în urma plângerii lui Macron privind zvonurile că ar deține un cont în Bahamas

Franța: Parchetul deschide o anchetă în urma plângerii lui Macron privind zvonurile că ar deține un cont în Bahamas

Parchetul din Paris a deschis o anchetă în urma plângerii depuse joi de candidatul centrist în alegerile prezidențiale din Franța, Emmanuel Macron, pentru 'răspândire de știre falsă', după ce rivala de extremă dreapta, Marine Le Pen, a insinuat că ar deține 'un cont offshore în Bahamas', transmite AFP.

Conform unei surse apropiate dosarului, plângerea vizează 'elemente care circulau miercuri seară pe internet' despre o presupusă evaziune fiscală în Bahamas.

'Nu vom ezita să urmărim în justiție pentru defăimare pe oricine va prelua această informație falsă', a declarat un apropiat al lui Macron.

În cursul dezbaterii televizate între cei doi candidați ai turului secund, lidera Frontului Național a strecurat următoarea afirmație: 'Sper că nu vom afla că aveți un cont offshore în Bahamas...'.

Macron a dezmințit joi dimineață aceste insinuări și a denunțat 'anunțurile false și minciunile' provenite de la 'site-uri considerate de unii ca legate de interese rusești'.

El a acuzat-o pe Marine Le Pen că propagă 'fake news' și că a pus la cale această 'manevră' cu ajutorul 'trupelor sale de pe internet'.

Echipa candidatului centrist a difuzat joi dimineață un comunicat referitor la diferitele etape ale răspândirii acestei 'știri false', plecând de la o postare anonimă pe un forum, preluată pe rețelele de socializare, în principal pe Twitter, și ulterior în direct în timpul dezbaterii televizate.

Potrivit echipei lui Macron, documentele ar fi niște 'falsuri grosolane', pe care este imitată semnătura acestuia. 'Această tentativă de destabilizare a mobilizat resurse importante și se bazează pe o pregătire minuțioasă', indică același comunicat.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 I-a mirosit pe ruși? / Adelin Petrișor a demisionat de la Euronews România cu doar câteva zile înainte de lansarea postului

2 „Toaleta de pe plajă a fost distrusă” / Mesajul ucrainenilor după un atac rusesc cu rachete Kalibr asupra Odessei

3 VIDEO Priviți, 7 lovituri „chirurgicale” aplicate de ucraineni unităților ruse ascunse printre casele unui sat

4 „Elitele GRU şi FSB cred că Putin a pierdut războiul. Ele văd o lovitură de stat ca pe o posibilitate realistă”

5 ULTIMA ORĂ Ministerul de Externe, replică dură pentru președinta Ungariei, care a pretins că îi reprezintă pe toți maghiarii