Franța: Partidul președintelui Emmanuel Macron s-a clasat primul în turul întâi al alegerilor din diaspora

Partidul "La Republique en Marche!" (LREM) al președintelui Franței, Emmanuel Macron, s-a clasat pe primul loc în 10 din cele 11 circumscripții electorale pentru diaspora, unde alegerile legislative s-au desfășurat înaintea celor din țară, transmite Reuters după anunțul făcut de ministerul de externe de la Paris.

Deși mulți dintre cei 10 candidați ai LREM au obținut peste 50% din voturi în circumscripțiile respective, participarea redusă la vot impune organizarea turului al doilea. În singura circumscripție unde candidatul LREM nu s-a clasat primul, acesta s-a calificat totuși în turul al doilea.

În parlamentul actual, diaspora franceză este reprezentată de șase deputați de stânga și cinci de centru-dreapta sau conservatori.

Reuters observă că opțiunile francezilor stabiliți în străinătate nu sunt neapărat reprezentative pentru întregul electorat. În Franța, votul se va desfășura în două tururi, pe 11 și 18 iunie, pentru alegerea a 566 de deputați în Adunarea Națională. Președintele Macron speră ca LREM să obțină majoritatea, pentru a-i permită să pună în practică un program de reforme.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 „Nu vă cunoaşteţi locul în ierarhie. Am eu grijă să vorbesc cu Coarnă să aibă grijă de voi!” / Cum i-au amenința…

2 PSD, în pragul exploziei! Procurorii se pregătesc de reținerea „Rețelei Burci” / Cristian Burci, fugit acum în D…

3 CCR, asasinii României / Bombe epidemiologice în toată țara: sute de bolnavi sau suspecți de infectare cu Covid-…

4 VIDEO Ciolacu vrea „adevărul” despre incidentul cu deputații PSD!!! Uite, boule, adevărul!

5 Securist împuțit! În Grecia, Cataramă a purtat mască non-stop! În România a făcut miting contra purtării ei!