Franţa: Preşedintele Emmanuel Macron va face ''anunţuri importante'' la începutul săptămânii următoare (purtătorul de cuvânt al guvernului)

Franţa: Preşedintele Emmanuel Macron va face ''anunţuri importante'' la începutul săptămânii următoare (purtătorul de cuvânt al guvernului)

Preşedintele francez Emmanuel Macron va face ''anunţuri importante'' la începutul săptămânii următoare, a indicat duminică purtătorul de cuvânt al guvernului, Benjamin Griveaux, la o zi după protestele naţionale violente ale ''vestelor galbene'' împotriva costului mare al vieţii, relatează agenţia Reuters.

''Preşedintele Republicii va face desigur anunţuri importante'', a declarat Griveaux la televiziunea LCI. El nu a oferit detalii despre data precisă sau conţinutul anunţurilor pe care le va face Macron.

Înalţi reprezentanţi francezi, aliaţi ai lui Macron, afirmau vineri că preşedintele se va adresa naţiunii la începutul săptămânii următoare.

Macron a anulat deja o preconizată creştere a taxei pe combustibil, dar demersul său nu a reuşit să pună capăt mişcării de protest a ''vestelor galbene'', care cer taxe mai mici, salarii minime mai mari şi condiţii mai bune de pensionare.

Într-un interviu la postul de radio Europe-1, citat de AFP, Griveaux a pledat duminică pentru găsirea de soluţii ''aproape pe măsură'' în criza ''vestelor galbene'' şi a făcut apel la întreprinderi să contribuie şi ele.

''Soluţiile pe care trebuie să le găsim trebuie să ţină cont de realitatea fiecărui individ. Aceasta să fie aproape pe măsură. Mâniile exprimate sunt uneori de natură diferită de la un teritoriu la altul'', a afirmat Griveaux.

''Sunt mânii care trebuie înţelese. Şi este dur să le înţelegi dintr-un birou parizian'', a subliniat purtătorul de cuvânt al guvernului, la o zi după cea de-a patra sâmbătă de mobilizare a ''vestelor galbene''.

Întrebat la televiziunea LCI în legătură cu o eventuală contribuţie a întreprinderilor pentru găsirea de soluţii la puterea de cumpărare, Griveaux a făcut apel ca ''fiecare să-şi asume responsabilităţile''. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Foarte interesante amănunte!

2 Așa o fi?

3 Un oficial al Pentagonului relatează despre o întâlnire fascinantă de șapte minute cu un OZN gigantic și „strălucitor”

4 Ce se întâmplă în Crimeea? / Rusia a juns să apeleze la „Prometeu”

5 VIDEO Șefa de pluton de la Patriot are 25 de ani!