Franţa: Procurorul din procesul fostului premier Edouard Balladur cere o sentinţă de un an cu suspendare

Franţa: Procurorul din procesul fostului premier Edouard Balladur cere o sentinţă de un an cu suspendare

Procurorul din procesul fostului premier francez Edouard Balladur privind acuzaţiile de finanţare ilegală a campaniei electorale a cerut marţi o sentinţă de un an cu suspendare şi o amendă de 50.000 de euro, relatează dpa.

Balladur, care este în vârstă de 91 de ani, a fost prim-ministru între 1993 şi 1995. El este judecat la Tribunalul Republicii, o instanţă specială dedicată culpelor ministeriale. El a infirmat că s-ar face vinovat de acuzaţiile care i se aduc.

Pentru fostul ministru al apărării Francois Leotard, care a fost şi el acuzat, procurorul a cerut o sentinţă cu suspendare de doi ani şi o amendă de 100.000 de euro.

Balladur "trebuia să fi ştiut despre originea infracţională a fondurilor", a declarat în faţa instanţei procurorul Francois Molins.

Nici Balladur şi nici Leotard nu s-au prezentat la termen.

Cazul se referă la acordurile de vânzare de armament cu Pakistanul şi Arabia Saudită din anii 1990, ale căror încasări ar fi fost folosite parţial pentru a finanţa candidatura lipsită de succes în alegerile prezidenţiale a lui Balladur din 1995.

Trei submarine au fost vândute Pakistanului, o vânzare care a fost legală la momentul respectiv şi care a presupus comisioane substanţiale, care au declanşat suspiciuni că o parte din bani a ajuns ilegal în campania lui Balladur.

Franţa investighează dosarul cunoscut sub denumirea de afacerea Karachi de mulţi ani, notează dpa.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren