Franţa: Procurorul din procesul fostului premier Edouard Balladur cere o sentinţă de un an cu suspendare

Franţa: Procurorul din procesul fostului premier Edouard Balladur cere o sentinţă de un an cu suspendare

Procurorul din procesul fostului premier francez Edouard Balladur privind acuzaţiile de finanţare ilegală a campaniei electorale a cerut marţi o sentinţă de un an cu suspendare şi o amendă de 50.000 de euro, relatează dpa.

Balladur, care este în vârstă de 91 de ani, a fost prim-ministru între 1993 şi 1995. El este judecat la Tribunalul Republicii, o instanţă specială dedicată culpelor ministeriale. El a infirmat că s-ar face vinovat de acuzaţiile care i se aduc.

Pentru fostul ministru al apărării Francois Leotard, care a fost şi el acuzat, procurorul a cerut o sentinţă cu suspendare de doi ani şi o amendă de 100.000 de euro.

Balladur "trebuia să fi ştiut despre originea infracţională a fondurilor", a declarat în faţa instanţei procurorul Francois Molins.

Nici Balladur şi nici Leotard nu s-au prezentat la termen.

Cazul se referă la acordurile de vânzare de armament cu Pakistanul şi Arabia Saudită din anii 1990, ale căror încasări ar fi fost folosite parţial pentru a finanţa candidatura lipsită de succes în alegerile prezidenţiale a lui Balladur din 1995.

Trei submarine au fost vândute Pakistanului, o vânzare care a fost legală la momentul respectiv şi care a presupus comisioane substanţiale, care au declanşat suspiciuni că o parte din bani a ajuns ilegal în campania lui Balladur.

Franţa investighează dosarul cunoscut sub denumirea de afacerea Karachi de mulţi ani, notează dpa.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Om de afaceri și cadru universitar, mort la doar 47 de ani după ce a căzut cu bicicleta

2 Da, Maia Sandu este...

3 Detaliul stupid din pașapoartele spionilor ruși, care-i dă de gol cu sutele

4 Cine ar fi noua iubită a lui Boncea după despărțirea de Loredana Groza

5 Patriarhul Daniel, dat în vileag de Radu Tudor: De Bunavestire s-a rugat pentru sănătatea patriarhului Rusiei, Kiril, susținător al invaziei rusești î…