Franţa ridică starea de urgenţă sanitară pe 10 iulie, urmată de o perioadă de tranziţie de 4 luni

Franţa ridică starea de urgenţă sanitară pe 10 iulie, urmată de o perioadă de tranziţie de 4 luni

Guvernul francez a prezentat miercuri un proiect de lege privind ridicarea stării de urgenţă pe 10 iulie, ce va fi urmată de o perioadă de tranziţie de 4 luni în care rămân posibile restricţii, informează AFP.

Dată fiind ameliorarea condiţiilor sanitare în Franţa, 'nu se justifică prelungirea stării de urgenţă sanitară' decise la 23 martie şi prelungite deja o dată până la 10 iulie, a explicat purtătoarea de cuvânt a guvernului, Sibeth Ndiaye.

Totuşi, având în vedere scenariile Consiliului ştiinţific cu privire la criză, 'virusul continuă să circule şi este, aşadar, necesar să fim înarmaţi pentru a răspunde acestei situaţii', motiv pentru care s-a decis o 'ieşire treptată din starea de urgenţă, cu o perioadă de tranziţie de 4 luni', a adăugat ea.

Executivul francez va avea vineri şi săptămâna viitoare consilii de apărare cu privire la condiţiile sanitare, 'care ne vor permite să vedem ce se poate face în perspectiva lui 22 iunie', viitoarea etapă a relaxării restricţiilor, a mai precizat ea.

După data de 10 iulie, 'prim-ministrul va păstra posibilitatea de a reglementa deplasările şi accesul la mijloacele de transport, locurile care primesc public, cum sunt discotecile, şi de a decide instrumente privind adunările pe căile publice', a adăugat ea.

Potrivit bilanţului comunicat marţi, numărul cazurilor grave de COVID-19 necesitând spitalizare la terapie intensivă a ajuns sub pragul de 1.000, fiind de 955, faţă de peste 7.000 la vârful epidemiei, la începutul lui aprilie.

Cel mai recent bilanţ al deceselor în 24 de ore este de 87, dintre care 53 în spitale. Numărul total al deceselor legate de COVID-19 a ajuns în Franţa la 29.296.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dobitocul ăsta prezintă știri la Antena 3! / Citiți și voi ce personaje adăpostește cloaca lui Voiculescu!

2 Așa o fi?

3 Cuplu de sătmăreni ucis cu brutalitate. Suspectul a violat soţia şi apoi i-a omorât pe cei doi soţi

4 Fiul lui Sile Cămătaru, la un pas de închisoare din cauza Giorgianei, fosta iubită. Ordin încălcat

5 Tânără care a făcut armata în Marina americană, găsită moartă într-o pădure din Rusia