Franţa şi Germania acuză Moscova de încălcarea regulilor diplomatice

Franţa şi Germania acuză Moscova de încălcarea regulilor diplomatice

Franţa şi Germania au acuzat joi Rusia de încălcarea protocolului diplomatic după ce Moscova a publicat o parte a corespondenţei sale diplomatice cu Parisul şi Berlinul în legătură cu Ucraina, într-un ultim semn al deteriorării legăturilor între ruşi şi Occident, transmite Reuters.


Ministerul de Externe rus a publicat miercuri pe site -ul său un număr de scrisori diplomatice pe care le-a schimbat cu Germania şi Franţa, într-o încercare de a demonstra că poziţia sa diplomatică cu privire la convorbirile asupra conflictului din estul Ucrainei a fost denaturată.

''Considerăm că această abordare este contrară regulilor şi cutumelor diplomatice'', a declarat purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei franceze, Anne-Claire Legendre, într-o conferinţă de presă online. Legendre a făcut un apel către Rusia pentru a reveni la masa negocierilor şi a continua discuţiile, dar în ''formatele aprobate şi conform principiilor agreate''.

O declaraţie similară a fost dată ulterior şi de către purtătorul de cuvânt al MAE german.

Publicarea corespondenţei diplomatice a survenit după ce Parisul a acuzat Rusia că refuzase să accepte o reuniune ministerială cu Franţa, Ucraina şi Germania pentru a discuta despre situaţia din estul Ucrainei.

''Formatul Normandia'' reuneşte Ucraina, Rusia, Germania şi Franţa, pentru a contribui la încheierea conflictului din estul Ucrainei între forţele Kievului şi separatiştii pro-ruşi.

Unele ţări europene, în frunte cu Polonia, acuză Moscova că a jucat un rol-cheie în criza migranţilor la frontiera cu Belarus, ceea ce Kremlinul evident respinge, pozând chiar în mediator între UE şi Minsk. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale