Franța: Un copil a primit numele unui atentator jihadist; justiția a fost sesizată

Franța: Un copil a primit numele unui atentator jihadist; justiția a fost sesizată

Justiția franceză a fost sesizată în vederea schimbării numelui unui copil declarat la începutul lunii noiembrie, care a primit numele de "Mohamed, Nizar Merah", evocându-l pe cel al unui jihadist care a ucis șapte persoane în sud-vestul țării în 2012, relatează AFP.

Primăria din Nisa, oraș vizat la 14 iulie de un atentat terorist soldat cu 86 de morți, a anunțat vineri că a sesizat justiția pentru schimbarea numelui copilului, argumentând că acesta ar putea fi contrar interesului micuțului și considerat drept o apologie adusă terorismului.

În Franța, funcționarii de la starea civilă nu pot decide interzicerea unor prenume, fiind de competența procurorului de a aprecia dacă alegerea familiei riscă să afecteze interesul copilului și de a solicita părinților să aleagă alt prenume sau să inverseze ordinea prenumelor.

Mohamed Merah a ucis șapte persoane în luna martie a anului 2012 la Toulouse și Montauban, două orașe din sud-vestul Franței, și a fost ucis pe data de 22 martie de către poliția din Toulouse într-un apartament unde se ascundea.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...