Franța: Un copil a primit numele unui atentator jihadist; justiția a fost sesizată

Franța: Un copil a primit numele unui atentator jihadist; justiția a fost sesizată

Justiția franceză a fost sesizată în vederea schimbării numelui unui copil declarat la începutul lunii noiembrie, care a primit numele de "Mohamed, Nizar Merah", evocându-l pe cel al unui jihadist care a ucis șapte persoane în sud-vestul țării în 2012, relatează AFP.

Primăria din Nisa, oraș vizat la 14 iulie de un atentat terorist soldat cu 86 de morți, a anunțat vineri că a sesizat justiția pentru schimbarea numelui copilului, argumentând că acesta ar putea fi contrar interesului micuțului și considerat drept o apologie adusă terorismului.

În Franța, funcționarii de la starea civilă nu pot decide interzicerea unor prenume, fiind de competența procurorului de a aprecia dacă alegerea familiei riscă să afecteze interesul copilului și de a solicita părinților să aleagă alt prenume sau să inverseze ordinea prenumelor.

Mohamed Merah a ucis șapte persoane în luna martie a anului 2012 la Toulouse și Montauban, două orașe din sud-vestul Franței, și a fost ucis pe data de 22 martie de către poliția din Toulouse într-un apartament unde se ascundea.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ucrainenii și-au demonstrat din nou superioritatea, au găsit călcîiul lui Ahile al rușilor”

2 ULTIMA ORĂ S-a instalat panica? Rusia şi-a mutat avioanele şi elicopterele din Crimeea!

3 Șeful tătarilor din Crimeea după „sabotaje”: „Podul de peste strâmtoarea Kerci este foarte jignit că trebuie să stea la coadă”

4 ULTIMA ORĂ Conducerea rusă a Crimeei a părăsit peninsula în urma unui apel venit de la Moscova

5 Rușii pregătesc măcelul? / Transporturi uriașe de rachete și sisteme S-300 către Ucraina