Franța: Un copil a primit numele unui atentator jihadist; justiția a fost sesizată

Franța: Un copil a primit numele unui atentator jihadist; justiția a fost sesizată

Justiția franceză a fost sesizată în vederea schimbării numelui unui copil declarat la începutul lunii noiembrie, care a primit numele de "Mohamed, Nizar Merah", evocându-l pe cel al unui jihadist care a ucis șapte persoane în sud-vestul țării în 2012, relatează AFP.

Primăria din Nisa, oraș vizat la 14 iulie de un atentat terorist soldat cu 86 de morți, a anunțat vineri că a sesizat justiția pentru schimbarea numelui copilului, argumentând că acesta ar putea fi contrar interesului micuțului și considerat drept o apologie adusă terorismului.

În Franța, funcționarii de la starea civilă nu pot decide interzicerea unor prenume, fiind de competența procurorului de a aprecia dacă alegerea familiei riscă să afecteze interesul copilului și de a solicita părinților să aleagă alt prenume sau să inverseze ordinea prenumelor.

Mohamed Merah a ucis șapte persoane în luna martie a anului 2012 la Toulouse și Montauban, două orașe din sud-vestul Franței, și a fost ucis pe data de 22 martie de către poliția din Toulouse într-un apartament unde se ascundea.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Document / Fugarul Rizea a dezvăluit personajul care l-a „pensionat” pe Crin Antonescu!

2 FOTO Acesta este Hunter Biden... Băiatul are probleme...

3 Vai, a luat pisi COVID și-i pute la minister! „Avem un pişat de spirt pe etaj“

4 Ilie Bolojan dă afară jumătate din angajaţii Consiliului Judeţean Bihor. Unii nici nu aveau loc prin birouri

5 Proștii votează, cefele groase din Servicii încasează / Fiul unui general STS ajuns liberal, contracte grase cu…