Franța: Un deținut radicalizat a fost inculpat după o agresiune 'teroristă' comisă în închisoare

Franța: Un deținut radicalizat a fost inculpat după o agresiune 'teroristă' comisă în închisoare

Un deținut încarcerat într-o unitate de prevenire a radicalizării la o închisoare din regiunea pariziană a fost pus sub acuzare joi pentru tentativă de asasinat 'terorist' după un atac violent asupra a doi gardieni la sfârșitul săptămânii trecute, a anunțat parchetul din Paris, relatează AFP.

Condamnat pe 23 martie la cinci ani de închisoare pentru că a încercat să plece în Siria pentru a lupta alături de jihadiști după atentatele din ianuarie 2015 împotriva săptămânalului Charlie Hebdo, Bilal Taghi, în vârstă de 24 de ani, a lovit duminică doi gardieni la închisoarea din Osny cu un cuțit artizanal obținut dintr-o bucată de metal de 15 cm. Cei doi răniți sunt în afara oricărui pericol.

În fața anchetatorilor, deținutul 'a recunoscut că a vrut să ucidă un gardian din închisoare', potrivit unei surse apropiate dosarului. El a afirmat că a vrut să acționeze în numele Daech, acronim pentru gruparea Stat Islamic, fără însă a intenționa să părăsească închisoarea, a adăugat sursa citată.

Această agresiune, prima acțiune jihadistă comisă în închisoare, a relansat întrebările cu privire la eficiența acestor unități de grupare a prizonierilor islamiști radicali, eficiență contestată de sindicatele lucrătorilor din sistemul penitenciar.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Lovitură de proporții la Rapid: Mircea Lucescu, contract pe 5 ani ca manager general

2 Cele mai noi date despre pensionarii din România

3 VIDEO Multe națiuni occidentale ar trebui să ia în serios această declarație...

4 Vă prezentăm imagini cu noi consilieri aleși în Burnley și Leeds...

5 „Încercați să deschideți negocierile, implicați-i pe chinezi și puneți arma pe masă”