Franta: Un procuror cere anchetarea oficială a candidatului Francois Fillon

Franta: Un procuror cere anchetarea oficială a candidatului Francois Fillon

Un procuror a cerut unui judecător de instrucție să deschidă o anchetă oficială împotriva lui Francois Fillon, candidat la alegerile prezidențiale din Franța, transmite Reuters, citând informații apărute vineri în presa locală.

Primele știri despre decizia procurorului financiar au fost difuzate de televiziunea M6, apoi confirmate de ziarul Le Parisien, precizează Reuters.

Desemnarea unui magistrat care să investigheze acuzațiile în dosarul cunoscut ca "Penelopegate" constituie un pas înainte față de ancheta preliminară a poliției. Judecătorul de instrucție poate să ceară inclusiv ascultarea telefoanelor sau arestul la domiciliu. El are ca opțiuni închiderea cazului, deschiderea unei anchete oficiale sau trimiterea în judecată a suspecților.

Candidatul de dreapta Francois Fillon a pierdut teren în sondajele de opinie, după acuzațiile că și-ar fi angajat soția pe un post în care aceasta nu ar fi prestat efectiv niciun fel de activitate.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...