Franța: Un sondaj de opinie arată că partidul președintelui Macron va obține majoritatea parlamentară

Franța: Un sondaj de opinie arată că partidul președintelui Macron va obține majoritatea parlamentară

Partidul noului președinte al Franței, Emmanuel Macron, va obține majoritatea în parlament după alegerile din 11 și 18 iunie, indică un sondaj de opinie citat de Reuters.

În viitoarea Adunare Națională, formațiunea "La Republique en Marche!" (LREM) ar urma să aibă între 310 și 330 din cele 535 de locuri pentru parlamentarii din Franța metropolitană. Ținând cont și de aleșii teritoriilor de peste mări, pentru majoritate sunt necesare 289 de locuri.

Sondajul realizat de OpinionWay pentru cotidianul financiar Les Echos confirmă o serie de alte sondaje recente, care arătau că LREM urmează să devină cel mai mare partid parlamentar, în locul socialiștilor, și că îi va depăși și pe conservatori. Cifrele publicate joi arată că partidul socialist al fostului președinte Francois Hollande va rămâne cu doar 25-30 de deputați, iar Partidul Republican va avea între 140 și 160 de reprezentanți în noul corp legislativ.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...