Franţa: Undă verde a Parlamentului pentru ''măsuri de securitate'' pentru terorişti după executarea pedepsei

Franţa: Undă verde a Parlamentului pentru ''măsuri de securitate'' pentru terorişti după executarea pedepsei

Parlamentul francez a adoptat, luni, definitiv, un proiect de lege controversat depus de deputaţi ai partidului La République en Marche (LREM), al preşedintelui Emmanuel Macron, care prevede ''măsuri de securitate'' pentru cei condamnaţi pentru terorism după ce şi-au executat pedeapsa cu închisoarea, relatează AFP.

Timp de cinci sau zece ani după executarea sentinţei, justiţia va putea impune în special persoanelor condamnate pentru terorism să răspundă la citări ale judecătorului responsabil cu executarea pedepselor, să le impună un loc de reşedinţă, să le interzică să intre în contact cu anumiţi oameni şi să apară în anumite locuri şi să îi oblige să se prezinte în mod constant la serviciile de poliţie sau sub rezerva acordului lor să poarte brăţară electronică.

Aceste măsuri îi vizează pe cei condamnaţi la pedepse cu închisoarea de peste cinci ani.

Membru al LREM, preşedintele Adunării Naţionale Richard Ferrand a anunţat imediat, într-un comunicat de presă, sesizarea Consiliului Constituţional pentru a verifica ''reconcilierea'' între ''prevenirea încălcărilor ordinii publice'' şi respectarea ''libertăţilor garantate constituţional''.

Adunarea Naţională a adoptat deja în iunie o primă versiune a textului proiectului de lege, modificată de Senat (camera superioară). Deputaţi şi senatori au convenit săptămâna trecută asupra unei versiuni de compromis. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Niciodată mai mult de o noapte” / Noi amănunte picante despre „intelectuala” lui Reghe

2 Fotografii cu Prodanca goală și cu mâna la „fofo” scăpate pe internet

3 Așa arată Sharapova în realitate. Restul e photoshop și iluzie...

4 VIDEO Priviți ce palat și-a cumpărat fugarul Rizea la Chișinău!

5 „Am decis să încercăm din nou”