Franţa: Undă verde a Parlamentului pentru ''măsuri de securitate'' pentru terorişti după executarea pedepsei

Franţa: Undă verde a Parlamentului pentru ''măsuri de securitate'' pentru terorişti după executarea pedepsei

Parlamentul francez a adoptat, luni, definitiv, un proiect de lege controversat depus de deputaţi ai partidului La République en Marche (LREM), al preşedintelui Emmanuel Macron, care prevede ''măsuri de securitate'' pentru cei condamnaţi pentru terorism după ce şi-au executat pedeapsa cu închisoarea, relatează AFP.

Timp de cinci sau zece ani după executarea sentinţei, justiţia va putea impune în special persoanelor condamnate pentru terorism să răspundă la citări ale judecătorului responsabil cu executarea pedepselor, să le impună un loc de reşedinţă, să le interzică să intre în contact cu anumiţi oameni şi să apară în anumite locuri şi să îi oblige să se prezinte în mod constant la serviciile de poliţie sau sub rezerva acordului lor să poarte brăţară electronică.

Aceste măsuri îi vizează pe cei condamnaţi la pedepse cu închisoarea de peste cinci ani.

Membru al LREM, preşedintele Adunării Naţionale Richard Ferrand a anunţat imediat, într-un comunicat de presă, sesizarea Consiliului Constituţional pentru a verifica ''reconcilierea'' între ''prevenirea încălcărilor ordinii publice'' şi respectarea ''libertăţilor garantate constituţional''.

Adunarea Naţională a adoptat deja în iunie o primă versiune a textului proiectului de lege, modificată de Senat (camera superioară). Deputaţi şi senatori au convenit săptămâna trecută asupra unei versiuni de compromis. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro