Franța va avea în 2017 cea mai mică producție de vin din ultimii 60 de ani

Franța va avea în 2017 cea mai mică producție de vin din ultimii 60 de ani

Viticultorii francezi vor înregistra în acest an cea mai mică producție din ultimii 60 de ani, după ce gerul din primăvară a afectat viile din regiunea Bordeaux iar furtunile din vară au afectat strugurii din regiunea Champagne, informează Bloomberg.

Potrivit estimărilor publicate vineri de Ministerul francez al Agriculturii, volumul producției de vin va scădea în acest an cu 19% până la 36,9 milioane hectolitri, echivalentul a aproximativ 4,9 miliarde sticle. Aceasta ar fi cea mai mică recoltă de vin a Franței de după 1957, un alt an în care gerurile din primăvară au afectat culturile de viță de vie.

"Scăderea producției se va datora în principal gerului puternic din primăvară. În plus, seceta persistentă din sud-est a redus și mai mult producția" a informat Ministerul francez al Agriculturii.

În mod normal, Franța și Italia concurează pentru titlul de cel mai mare producător mondial de vin iar condițiile meteo sunt un factor crucial. Culturile de viță de vie din Italia au fost mai puțin afectate de ger și secetă astfel că volumul producției de vin este preconizat să fie de 47,2 milioane hectolitri, a informat în luna august principala asociație a specialiștilor în viticultură din Italia.

Vinul este cel mai important produs agricol al Franței, în 2016 fiind realizată o producție cu o valoare adăugată de 11,5 miliarde de euro, și de asemenea principalul produs agricol exportat de Franța, cu o valoare de 8,25 miliarde euro anul trecut, în frunte cu vinurile de Bordeaux și Champagne, potrivit Institutului național de statistică din Franța (Insee).

AGERPRES/ (AS-autor: Constantin Balaban)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Se coace debarcarea? / Un înalt oficial de la Kremlin ar fi contactat spionajul occidental şi s-ar fi oferit să ajute la oprirea războiului d…

2 Probleme în paradis? Ce dezvăluiri face Vitali Klitschko

3 Foarte interesante amănunte!

4 Fost şef al spionajului rusesc, reţinut în timp ce încerca să se alăture trupelor ruseşti din Herson

5 O „dihanie” HIMARS a spulberat baza grupării teroriste „Wagner” din regiunea Luhansk