Franţa: 'Vestele galbene' au manifestat la Paris, în al zecelea weekend consecutiv de proteste

Franţa: 'Vestele galbene' au manifestat la Paris, în al zecelea weekend consecutiv de proteste

Cinci mii de 'veste galbene' au mărşăluit sâmbătă la Paris, în cel de-al zecelea weekend consecutiv de proteste contra guvernului preşedintelui Emmanuel Macron, transmit AFP şi Reuters.



Protestatarii s-au strâns pe Esplanada Invalizilor, în apropierea sediului Adunării Naţionale, şi au mărşăluit pe malul stâng al Senei. Demonstraţiile au fost paşnice; totuşi, multe magazine au rămas închise sâmbătă dimineaţa pentru a evita eventuale avarii.


Foto: (c) CHRISTOPHE PETIT TESSON / EPA


O sursă din poliţie a menţionat că la Paris au manifestat aproximativ 5.000 de persoane, dintre care unii s-au strâns în apropiere de bulevardul Champs Elysees. Manifestaţii similare au avut loc şi în alte oraşe din Franţa.


Foto: (c) CHRISTOPHE PETIT TESSON / EPA


''Macron, demisia!'', au strigat unii protestatari.

Protestele 'vestelor galbene' au început în luna noiembrie în urma deciziei guvernului francez de creştere a accizelor la carburanţi.


Foto: (c) Kamil Zihnioglu / AP


Ulterior s-a renunţat la aceste taxe, dar mişcarea s-a transformat într-un protest mai amplu contra preşedintelui Macron.


Foto: (c) Thibault Camus / AP


În timpul demonstraţiilor din luna decembrie s-au înregistrat unele dintre cele mai grave violenţe din ultimele decenii în Paris, fiind incendiate numeroase automobile şi avariate sute de magazine.


Foto: (c) Thibault Camus / AP


În încercarea de a reduce nemulţumirea publică, Macron a lansat o serie de dezbateri naţionale, adaugă sursele citate. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale