Franța/alegeri: 70% dintre francezi cred că François Fillon ar trebui să se retragă din cursa prezidențială

Mai mult de două treimi dintre francezi, mai precis 70%, consideră că François Fillon greșește menținându-și candidatura la președinția țării, relevă un sondaj realizat pentru postul FranceInfo și dat publicității vineri, în contextul celor mai recente evoluții în ancheta deschisă în legătură cu suspiciunile că soția fostului premier, Penelope, a fost angajată în mod fictiv la cabinetul parlamentar al acestuia.

Dintre simpatizanții dreptei, 33% cred că fostul prim-ministru, actualul candidat al dreptei în alegerile prezidențiale din aprilie-mai, ar trebui să se retragă din cursa pentru Elysée.

Potrivit sondajului, 59% dintre respondenți sunt de părere că un alt reprezentant al partidului Republicanii ar obține un rezultat mai bun decât François Fillon.

Ancheta Oxoda a fost realizat pe internet, în zilele de 1 și 2 martie, pe un eșantion reprezentativ din populația franceză cu drept de vot.

Aflat pe punctul de a fi inculpat, din ce în ce mai izolat, Fillon pare însă hotărât să nu cedeze și să-și relanseze campania, notează AFP.

'Aveți în fața voastră un luptător', a declarat el joi, la o adunare de campanie la Nîmes, în sudul Franței.

Pe plan judiciar, un nou episod a intervenit joi prin percheziționarea domiciliului parizian al cuplului Fillon, potrivit unor surse concordante.

O manifestație de susținere a candidaturii lui Fillon a fost anunțată pentru duminică după-amiază în Piața Trocadéro din Paris.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 „Adio, Grecia! Nu mai mergem în viața noastră!” Revoltă pe forumuri, după ce Grecia a decis să suspende tempor…

2 VIDEO Judecați voi! / Tânăr, în Centrul Vechi, despre coronavirus: „De ce să ne fie frică? Nu există, doamnă, aș…

3 „Dar manual” / Renate Weber i-a dat fetei ei 100.000 de euro

4 Manipulare ordinară a nevestei lui Cataramă / Dr. Adina Alberts, despre legea carantinei: „Nicolae Ceauşescu ar …

5 Epidemiologul Molnar Geza: Al doilea vârf va fi depășit în două săptămâni. Nu se impune o nouă izolare