Franța/alegeri: Francois Fillon ar învinge-o pe Marine Le Pen în al doilea tur al prezidențialelor, potrivit unui sondaj Ifop

Franța/alegeri: Francois Fillon ar învinge-o pe Marine Le Pen în al doilea tur al prezidențialelor, potrivit unui sondaj Ifop

Candidatul conservator la alegerile prezidențiale Francois Fillon ar învinge-o pe contracandidata sa Marine Le Pen, reprezentanta Frontului Național, în al doilea tur al alegerilor prezidențiale din Franța dacă scrutinul ar avea loc duminica viitoare, urmând să obțină circa 65% din voturi, indică un sondaj de opinie realizat de Ifop-Fiducial și publicat marți de iTele, Paris Match și Sud Radio, potrivit AFP.

Sondajul relevă că niciun candidat din partea Partidului Socialist nu ar reuși să se plaseze mai sus de poziția a cincea în scrutinul prezidențial din Franța, prevăzut pentru primăvara anului viitor.

Ancheta sociologică, realizată online pe un eșantion de 3.200 de persoane, a fost realizată în perioada 28 noiembrie — 3 decembrie. Întrebările au fost adresate după ce actualul președinte, socialistul Francois Hollande, a declarat că nu va candida pentru un nou mandat și înaintea anunțului candidaturii lui Manuel Valls, în prezent prim-ministru.

De asemenea, 62% dintre francezi ar vota pentru candidatul independent Emmanuel Macron într-un eventual al doilea tur de scrutin care l-ar opune candidatei extremei drepte, Marine Le Pen.

Macron, fost ministru al economiei în administrația Hollande, s-ar plasa pe a treia poziție în primul tur al scrutinului prezidențial din Franța, conform aceluiași sondaj de opinie.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 37 de violuri, 3 morți, 87 de magazine și 1500 de case devastate / Bilanțul primei zile de ocupație în Alba a „e…

2 Poate cea mai frumoasă femeie din România...

3 De citit!

4 Fenomen straniu în SUA

5 Informație / Din 2015, CIA antrenează în secret forțele speciale ucrainiene „să ucidă ruși” în cazul unei invazi…