Franţa/marea dezbatere naţională: Emmanuel Macron îşi va publica luni ''scrisoarea către francezi''

Franţa/marea dezbatere naţională: Emmanuel Macron îşi va publica luni ''scrisoarea către francezi''

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a anunţat vineri că îşi va publica luni scrisoarea către francezi'' şi că va preciza îndeosebi ceea ce intenţionează să facă din concluziile marii dezbateri naţionale lansate a doua zi, relatează AFP.

''În scrisoarea pe care mă pregătesc s-o scriu francezilor voi explica ceea ce intenţionez să fac'' din concluziile dezbaterii, a spus el, în marja unui eveniment tradiţional la Palatul Ellysee, denumit ''Prăjitura Regilor''.


Foto: (c) Ian Langsdon/Pool via REUTERS


Luarea de angajamente în acest punct ''este o condiţie pentru ca (dezbaterea) să fie luată în serios'', a declarat el presei.



''Este un moment esenţial şi foarte util pentru ţara noastră. Este o mare oportunitate. Trebuie să profite fiecare, cu partea sa de responsabilitate, de risc şi de necunoscut'', a continuat şeful statului francez.

''Vreau să aibă loc o dezbatere adevărată. Aceasta nu este o dezbatere ai cărei termeni şi rezultat se cunosc'', a conchis Macron.


Foto: (c) Ian Langsdon/Pool via REUTERS


Executivul depune eforturi pentru înlăturarea până luni a incertitudinilor care persistă încă în legătură cu marea dezbatere naţională, prin care intenţionează să domolească mânia ''vestelor galbene'', care se mobilizează din nou sâmbătă.

Pentru a discuta despre aceasta, premierul Edouard Philippe a reunit vineri dimineaţa la Matignon o mare parte din responsabilii sindicali. El urmează să prezinte luni detaliile practice ale acestei iniţiative, inedită în Franţa.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu