Franța/prezidențiale: Fillon ar pierde cursa, Juppe ar intra în turul doi, dacă îl înlocuiește (sondaj)

Franța/prezidențiale: Fillon ar pierde cursa, Juppe ar intra în turul doi, dacă îl înlocuiește (sondaj)

Candidatul dreptei franceze la alegerile prezidențiale Francois Fillon ar pierde cursa, dar colegul său de partid Alain Juppe ar intra în turul doi dacă îl va înlocui, indică un sondaj difuzat duminică, relatează Reuters.

Sondajul a fost realizat de Kantar Sofres-Onepoint în perioada 2-4 martie, în timp ce creșteau presiunile asupra lui Fillon din interiorul partidului său de a se retrage și Juppe să-i ia locul.

Potrivit sondajului, Fillon este creditat cu doar 17 % din intențiile de vot, cu 3 % mai puțin decât în sondajul de luna trecută, scor ce l-ar elimina din cursă.

Lidera Frontului Național, Marine Le Pen, și centristul independent Emmanuel Macron ar intra astfel în turul doi cu 26 % și, respectiv, cu 25 %, conform sondajului realizat pe un eșantion de 1.027 de persoane.

În cazul în care Fillon va fi înlocuit cu Juppe, acesta îi va lua locul lui Macron în turul doi. La primul tur, Le Pen ar obține 27 % din voturi, Juppe — 24,5 % și Macron doar 20 %, arată sondajul.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...