Franța/prezidențiale: Le Pen, cu un procent, în fața lui Macron (sondaj Ifop)

Franța/prezidențiale: Le Pen, cu un procent, în fața lui Macron (sondaj Ifop)

Candidata extremei drepte Marine Le Pen este creditată cu 24% din intențiile de vot, cu un procent în fața lui Emmanuel Macron, fost ministru al economiei, candidat de centru, care a obținut 23% din opțiuni în vederea primului tur al alegerilor prezidențiale, potrivit rezultatelor unui sondaj Ifop-Fiducial date publicității luni, conform Reuters.

Potrivit aceluiași sondaj, candidatul dreptei François Fillon a obținut 18,5% din opțiuni, iar Jean-Luc Mélenchon (stânga radicală) circa 18% din intențiile de vot pentru primul tur preconizat pentru 23 aprilie, potrivit aceluiași sondaj realizat pentru Paris Match, CNEWS și Sud Radio.

Totuși, candidata Frontului Național a scăzut față de precedentul sondaj cu 0,5 puncte, în timp ce Emmanuel Macron și François Fillon au rămas la același procentaj, iar Jean-Luc Mélenchon a câștigat un punct. Acesta din urmă a crescut cu trei puncte într-o săptămână.

În cazul unui al doilea tur Macron-Le Pen, fostul ministru al economiei va câștiga cu 58% din voturi, conform mai multor sondaje.

Actuala anchetă a fost realizată online în perioada 6-10 aprilie pe un eșantion reprezentativ de 2.616 de persoane cu vârste de peste 18 ani și mai mult.

Rezultatele sondajului au fost date publicității în ziua în care a debutat oficial campania pentru primul tur la alegerile prezidențiale în Franța pe fondul unui nivel ridicat de indecizie în rândul electoratului.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...