Franţa/Turcia: Le Drian denunţă ''declaraţiile de violenţă, chiar de ură'' ale lui Erdogan

Franţa/Turcia: Le Drian denunţă ''declaraţiile de violenţă, chiar de ură'' ale lui Erdogan

Ministrul de externe francez Jean-Yves Le Drian a denunţat joi discursurile vehemente ale preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan într-o intervenţie la postul de radio Europe 1, evocând din nou posibilitatea unor sancţiuni împotriva Turciei, relatează AFP şi BFMTV.

"Sunt în prezent declaraţii de violenţă, chiar de ură, făcute cu regularitate de către preşedintele Erdogan, ceea ceea ce este inacceptabil", a declarat şeful diplomaţiei franceze la Europe 1.

Recep Tayyip Erdogan l-a acuzat pe preşedintele francez, care apără dreptul la caricaturi cu profetul Mahomed, că duce o "campanie de ură" împotriva islamului şi a pus la îndoială "sănătatea mintală" a lui Emmanuel Macron, conform celor două surse media.

În plus, Turcia a ameninţat miercuri că va "reacţiona cu fermitate" la dizolvarea în Franţa a "Lupilor cenuşii", o grupare ultranaţionalistă turcă, o nouă sursă de tensiune între aceste două ţări membre ale NATO, între care persistă o serie de divergenţe.

"Nu doar Franţa este vizată, există o solidaritate totală europeană pe acest subiect, ne dorim foarte mult ca Turcia să renunţe la această logică", a spus în continuare ministrul de externe francez.

"Şi dacă nu ar fi existat, Consiliul European, care reuneşte şefii de stat şi de guvern din cele 27 de ţări membre ale Uniunii Europene, a decis că va lua măsurile necesare împotriva autorităţilor turce. Acum este important ca turcii să ia măsurile necesare pentru a evita aceasta derivă", a adăugat el. "Există căi de presiune, există o agendă de posibile sancţiuni", a adăugat Le Drian.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Bășiți aici! / „Declarația de la București” / Căcații stângii, acum ajunși bășini, vor să-l alunge pe Iohannis

2 Fiul patronului Cris-Tim, arestat pentru trafic de droguri

3 Ăștia o iau razna / Numire suspectă în Guvern pe filiera interlopului lui Cîțu / Cum, mă, să pui în locul unui pro…

4 „Am depresie și anxietate severă. Am fost violată de patru ori!”

5 „A vrut să mă interneze la nebuni! La copii nu renunț niciodată!”