Franţa/UE: Ţările din ''Triunghiul de la Weimar'' şi-au exprimat sprijinul pentru suveranitatea Ucrainei

Franţa/UE: Ţările din ''Triunghiul de la Weimar'' şi-au exprimat sprijinul pentru suveranitatea Ucrainei

Liderii Franţei, Germaniei şi Poloniei şi-au exprimat sprijinul comun pentru suveranitatea Ucrainei, potrivit unei declaraţii emise marţi seara de preşedinţia franceză a Consiliului UE, informează Reuters.

Preşedintele francez Emmanuel Macron, cancelarul german Olaf Scholz şi preşedintele polonez Andrzej Duda şi-au exprimat, de asemenea, sprijinul comun pentru punerea în aplicare a acordului de la Minsk privind încetarea focului în estul Ucrainei.

Cei trei lideri europeni au participat marţi seara la Berlin la un summit al "Triunghiului de la Weimar", un format creat în urmă cu 31 de ani după încheierea războiului rece cu scopul de a contribui la rezolvarea provocărilor cu care se confruntă Europa.

Întâlnirea din capitala Germaniei a ilustrat şi mai mult convergenţa europeană asupra unei "abordări angajate şi exigente" faţă de Rusia, a mai spus preşedinţia franceză a Consiliului UE. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro