Fregata franceză 'Jean Bart' participă la exerciții militare în Marea Neagră alături de forțele navale române

Fregata franceză 'Jean Bart' participă la exerciții militare în Marea Neagră alături de forțele navale române

Fregata franceză "Jean Bart" va face o escală în portul Constanța, în perioada 19 - 23 mai, unde va participa la două exerciții militare în Marea Neagră alături de forțele navale române.

Potrivit unui comunicat al Ambasadei Franței remis AGERPRES, pe 19 mai, fregata franceză "Jean Bart" va participa la un exercițiu de tip PASSEX, în apele teritoriale românești ale Mării Negre, alături de fregata română "Mărășești" (F111).

Pe 23 mai este prevăzut un exercițiu intercategorii de forțe alături de forțele navale și aeriene române. Din forțele navale române vor face parte fregata "Regina Maria", care va avea la bord un elicopter IAR 330 Puma Naval și o grupă de militari ai Secției Scafandri Operații Speciale, corveta "Contraamiral Horia Măcelariu", nava purtătoare de rachete "Zborul", nava purtătoare de rachete "Pescărușul", dragorul maritim "Lt. Dimitrie Nicolescu", dragorul maritim "Stl. Alexandru Axente" și elicopterul IAR 330 Puma Naval. Forțele aeriene române vor fi reprezentate de avioane MIG 21 Lance R.

De asemenea, pe 20 mai, va fi organizată o conferință de presă la bordul fregatei "Jean Bart", la care vor participa ambasadorul Franței în România, Francois Saint-Paul, atașatul apărării pe lângă Ambasada Franței în România, colonelul dr. ing. Christophe Midan, căpitanul De Saint Julien, comandantul Fregatei "Regina Maria", comandorul Marian Ciubotaru, comandantul Fregatei "Mărășești", comandorul Eugen-Cornel Cojocaru și contra-amiralul Daniel Căpățână.

Tot pe 20 mai, delegații ale fregatelor "Jean Bart" și "Mărășești", alături de ambasadorul Francois Saint-Paul, vor participa la ceremonia care marchează 20 de ani de când Școala gimnazială nr. 18 din Constanța poartă numele "Jean Bart".

"Jean Bart" face parte din fregatele antiaeriene de tip F 70 AA care participă la lupta antiaeriană în cadrul operațiunilor aero-maritime și de gestionare de crize. Astfel de nave pot desfășura misiuni în orice zonă de pe glob și pot acționa în cadrul unei grupări navale aliate sau internaționale. Aceste nave de luptă sunt apte pentru a îndeplini misiuni de prezență, cooperare sau luptă, în timp de pace, criză sau război.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Bă, ghiolbanilor din fruntea Ro, citiți asta! / Emerging Europe: Maia Sandu e pe punctul de a deveni cel mai put…

2 A fost sau nu Firea amanta lui Tăriceanu? I-a spart casa fostului soț, Răsvan?

3 Explodează alcovul bucureștean? / „Vă fac de panaramă, bolnavele Bucureștiului! Se f...teau la show! Are HIV… a …

4 Proasta pusă de PNL pleacă din TVR cu scandal / Imbecila a sigilat biroul, de parcă ar fi de la mă-sa! / Cealaltă,…

5 Ro a rămas țara P.C.R. / Fiul cel mare al rectorului Tudorel Toader, un dobitoc, este unicul candidat pentru un …