FRF a amendat regulamentul pentru combaterea trucării meciurilor

FRF a amendat regulamentul pentru combaterea trucării meciurilor

Comitetul de Urgență al Federației Române de Fotbal a adoptat în ședința sa de miercuri un articol care are drept scop combaterea oricărui ''aspect negativ care afectează integritatea competițiilor, cum ar fi pariurile sportive și/sau corupția în fotbal'', potrivit comunicatului dat publicității pe site-ul oficial al forului național.

Comitetul de Urgență al FRF, compus din Răzvan Burleanu, președintele FRF, Gino Iorgulescu, prim-vicepreședinte FRF, Octavian Goga, vicepreședinte FRF, a adoptat cu unanimitate de voturi, în conformitate cu dispozițiile art. 36 din Statutul Federației Române de Fotbal, completarea Regulamentului Disciplinar al FRF prin introducerea articolului 601.

Primul punct al articolului stipulează că ''participantul la abaterile disciplinare prevăzute în cuprinsul art. 60 și art. 60bis din prezentul regulament nu se pedepsește, dacă ajută în orice mod (denunț, declarații, înscrisuri ș.a.m.d.) la soluționarea cauzei și sancționarea celorlalți participanți la respectiva abatere disciplinară''.

Punctul al doilea prevede că ''participantul care, după ce organismul jurisdicțional competent a fost învestit cu cercetarea unor abateri disciplinare prevăzute de art. 60 și/sau art. 60 bis din prezentul regulament, recunoaște fapta înainte de data primei audieri a respectivului participant urmează a fi sancționat cu până la 50% din sancțiunea prevăzută pentru abaterea disciplinară comisă''.

Aceste documente au fost adoptate având în vedere scopul FRF de ''a combate orice aspect negativ care afectează integritatea competițiilor cum ar fi pariurile sportive și/sau corupția în fotbal'', luând în considerare ''posibilitățile limitate de investigație aflate la dispoziția organismelor jurisdicționale''.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”