FRF a lansat noua identitate de brand a echipei naționale de fotbal a României

FRF a lansat noua identitate de brand a echipei naționale de fotbal a României

Federația Română de Fotbal a lansat, vineri, în cadrul unui eveniment, noua identitate de brand a echipei naționale, prezentând cu această ocazie și noile echipamente de joc ale primei reprezentative a României.

Sursa foto: (c) frf.ro

Blazonul de pe tricoul jucătorilor este o reinterpretare a stemei naționale într-o manieră modernă, dinamică: un scut pe care este scris România și cinci cadrane care corespund celor cinci provincii românești, concentrate în jurul unui pentagon negru asemănător celui de pe mingea de fotbal.

Noile echipamente create de sponsorul tehnic al FRF au fost prezentate de către trei fotbaliști ai echipei naționalei Under-19, Andrei Vlad, Andrei Sîntean și Andrei Trușescu. Atât la primul, cât și la al doilea tricou al primei reprezentative, se mențin culorile galben și roșu, iar tricoul portarilor îl vom găsi în 3 culori diferite: negru, violet și verde.

"În curând, echipa națională va împlini un secol de istorie tumultuoasă. În această perioadă tricoul României a devenit un simbol atât pentru jucători, cât și pentru suporteri. De astăzi, "tricolorii" au propriul blazon cu care vor intra pe teren, care va fi o chemare la unitate și la dăruire. Pentru că doar împreună putem fi mai buni și doar împreună putem câștiga", a spus Răzvan Burleanu, președintele FRF.

La lansare, Vlad Dragomir, jucător din noua generație a "tricolorilor", a primit simbolic tricoul cu blazon de la Adrian Mutu, golgheter all-time al echipei naționale, la egalitate cu Gheorghe Hagi.

Prezent la eveniment, selecționerul Cosmin Contra a afirmat: "Mă bucur foarte mult că noul drum pe care l-a început echipa națională coincide cu acest nou echipament și această nouă identitate. Știți că am fost, sunt și voi fi mereu un luptător, de aceea cred că va conta foarte mult pentru jucători să poarte cu și mai multă mândrie acest tricou cu blazonul României și să lupte în fiecare secundă pentru toți românii", a adăugat Contra.

AGERPRES (autor: Marius Țone, editor: Mihai Țenea, editor online: Ada Vîlceanu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Scandal online / „Motanul” Valeriu Nicolae o face „pocnitoare” pe Denise Rifai pentru îndrăzneala de a-și fi dat cu părerea despre „examinatoarea națiun…

2 Avocata reținută pentru relații „speciale” cu interlopii, pusă sub control judiciar

3 Ce culoare trebuie să porți, în funcție de zodie, pentru a avea noroc

4 Începe să se confirme scenariul lichidării lui Lukașenko?

5 VIDEO E tare judecătoarea asta din Columbia!