FRF a suspendat obligativitatea achitării datoriilor către stat din procesul de licenţiere pentru Liga I şi a II-a

FRF a suspendat obligativitatea achitării datoriilor către stat din procesul de licenţiere pentru Liga I şi a II-a

Federaţia Română de Fotbal a suspendat, prin hotărârea Comitetului de Urgenţă de luni, criteriul privind obligativitatea achitării datoriilor către asigurările sociale şi autorităţile fiscale din procesul de licenţiere pentru ediţia 2020-2021 a Ligii I şi a II-a ca urmare a crizei provocate de pandemia de coronavirus.

FRF menţionează pe site-ul oficial că UEFA şi-a dat acordul privind modificările Regulamentului Naţionale de Licenţiere a Cluburilor şi de Fair Play Financiar.

Astfel, a fost suspendată aplicarea prevederilor art. 47bis - lipsa datoriilor către asigurările sociale şi autorităţile fiscale, mai exact acest criteriu nu va fi analizat în cursul prezentului proces de licenţiere pentru obţinerea licenţei aferente participării în Liga I, sezonul 2020/2021.

Termenul de graţie pentru îndeplinirea criteriilor financiare de către solicitanţii licenţei de Liga I, sezonul 2020/2021, a fost prelungit până la data de 29 mai 2020, în loc de 30 aprilie 2020. Acest termen va fi avut în vedere în cuprinsul întregului Regulament pentru stabilirea termenului până la care este necesară îndeplinirea criteriilor financiare de către solicitanţii de licenţă de Liga I.

Termenul cu privire la depunerea informaţiilor privind pragul de rentabilitate şi îndeplinirea cerinţei privind pragul de rentabilitate, termen prevăzut în cuprinsul 51 alin. 3, art. 58 alin. 1 şi art. 59 alin. 3 a fost modificat de la 31 mai 2020, la 31 august 2020.

Criteriul privind lipsa datoriilor către asigurările sociale şi autorităţile fiscale (art. 61bis) a fost suspendat, mai exact acest criteriu nu va fi analizat în cursul procesului de monitorizare financiară desfăşurat în anul 2020.

Cluburile solicitante de licenţă vor încheia un act adiţional la Convenţia arbitrală prevăzută în Anexa nr. IX prin care vor fi modificate termenele soluţionării unui eventual litigiu la TAS în conformitate cu termenele stabilite prin această decizie în cuprinsul Anexelor 1, 2 şi/sau 3. Actul adiţional va fi transmis administraţiei de licenţiere până cel târziu la data de 7 mai 2020 de către solicitanţii de licenţă UEFA, respectiv 5 iunie 2020 de către solicitanţii de licenţă de Liga I.

Totodată, Comitetul de Urgenţă a dispus suspendarea prevederilor art. 44 din Regulamentul privind condiţiile de participare la Campionatul naţional Ligii a II-a. Mai exact, pentru participarea în sezonul 2020/2021 al Ligii a 2-a nu se va evalua condiţia lipsei datoriilor financiare restante către asigurările sociale/autorităţile fiscale.

Sistarea activităţii fotbalistice ca urmare a pandemiei de coronavirus a pus cluburile în dificultate în ceea ce priveşte obţinerea licenţei pentru sezonul 2020-2021. Conform regulamentelor FRF, cluburile din Liga I şi a II-a sunt obligate să demonstreze că nu au datorii către bugetul de stat, angajaţi sau terţi pentru a putea primi licenţa de participare în următorul sezon.
AGERPRES (AS-autor: Marius Ţone, editor: Mihai Ţenea, editor online: Irina Giurgiu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dobitocul ăsta prezintă știri la Antena 3! / Citiți și voi ce personaje adăpostește cloaca lui Voiculescu!

2 Așa o fi?

3 Cuplu de sătmăreni ucis cu brutalitate. Suspectul a violat soţia şi apoi i-a omorât pe cei doi soţi

4 Fiul lui Sile Cămătaru, la un pas de închisoare din cauza Giorgianei, fosta iubită. Ordin încălcat

5 Tânără care a făcut armata în Marina americană, găsită moartă într-o pădure din Rusia