FRF, driblată din nou. FC Botoșani și-a pus antrenor-paravan pentru Marius Croitoru

FRF, driblată din nou. FC Botoșani și-a pus antrenor-paravan pentru Marius Croitoru

FC Botoșani l-a anunțat în cursul zilei de astăzi pe Mihai Ciobanu (63 de ani) drept noul antrenor principal al echipei. Acesta este însă doar un paravan pentru Marius Croitoru, care nu are licență PRO.

Marius Croitoru nu a fost pomenit în comunicatul moldovenilor. Foto Sportpictures

Două echipe din Superliga încă încearcă să păcălească regulile FRF, asta chiar dacă federația a anunțat măsuri dure pentru a descuraja această practică. După Voluntari, achum și FC Botoșani a anunțat noul ”antrenor”, în persoana lui Mihai Ciobanu, care activează în cadrul Academiei.

”Bine ai revenit, Mihai Ciobanu! FC Botoșani anunță revenirea lui Mihai Ciobanu, care a ocupat până acum funcția de director tehnic al Academiei FC Botoșani, în poziția de antrenor principal al echipei mari, poziție pe care a mai ocupat-o în trecut.

Acesta va pregăti, pentru început, cantonamentul echipei noastre, care va avea loc în perioada 23 iunie - 4 iulie, în Austria, urmând să revină pentru startul noului sezon. Mult succes, Mister, și cât mai multe realizări pe banca echipei noastre!”, se arată în comunicatul lui FC Botoșani.

Mihai Ciobanu, antrenorul din acte de la FC Botoșani. Captură Digisport

Mihai Ciobanu, antrenorul din acte de la FC Botoșani. Captură Digisport

Numele lui Marius Croitoru, revenit la FC Botoșani după un an în care a activat la U Craiova 1948 și FC Argeș, nici măcar nu apare în comunicatul lui FC Botoșani, însă el va fi antrenor principal de facto. Același scenariu s-a petrecut și în primul mandat al lui Marius Croitoru la FC Botoșani. Mihai Ciobanu era ”principal” doar în acte, pentru că Marius Croitoru nu are Licența Pro.

Recent, la fel a procedat și FC Voluntari. Ilfovenii și-au anunțat noul antrenor, pe Marin Dună, dar în realitate cel care va conduce echipa va fi Ilie Poenaru, care nu e deținător de Licență PRO. Cei doi au colaborat în aceeași formulă la toate echipele de primă ligă pe care le-a pregătit Ilie Poenaru, Academia Clinceni, Gaz Metan Mediaș și UTA Arad.

FRF a anunțat măsuri disciplinare dure pentru aceste practici, care merg de la amenzi drastice până la suspendarea licențelor antrenorilor care și le ”închiriază”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”