FSB a efectuat mai multe percheziții la locuințele unor tătari din Crimeea și a reținut rudele unor deținuți politici

FSB a efectuat mai multe percheziții la locuințele unor tătari din Crimeea și a reținut rudele unor deținuți politici

În Crimeea, peninsulă anexată de Moscova în 2014, Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB, fost KGB) a desfăşurat un nou val de percheziţii la casele tătarilor crimeeni și a reținut șase persoane, inclusiv rude ale unor deținuți politici, relatează Solidaritatea Crimeei, preluată de publicația ucraineană ZN.ua .

Trupele FSB nu au permis nimănui să pună mâna pe telefon FOTO: FSB securitylab.ru

Potrivit sursei citate forțele de securitate ruse au început perchezițiile caselor tătarilor încă de la ora 4 dimineața, iar la ora 9.00, se știa despre reținerea a șase persoane (Ekrema Krosha din Satul Praltyhorodskoe, Ayder Asanova din satul Timofiivka, Refata Seydametova din satul Timofiivka, Osman Abdurazakov din satul Dniprovka, Leman Zekiryaeva din Dzhankoy) și Khalila Mambetova din Dzhankoi) care au fost duse la o destinație necunoscută.

Ekrem Krosh este fratele deținutului politic Enver Krosh, iar Osman Abdurazakov este fratele unui alt deținut politic pe nume Edem Bekirov.

Toți cei șase au fost reținuți și duși la Direcția FSB, dar locația exactă a lor este momentan necunoscută”, spun activiștii.

Potrivit apropiaților deținuților, percheziția a fost efectuată fără ordin judecătoresc și forțele de securitate ruse nu au permis nimănui să pună mâna pe telefon.

Soția lui Ayder Asanov, Polina, a spus că percheziția a durat aproximativ două ore, iar în casă ar fi fost găsite ciudate iar soțul său a fost să semneze niște documente fiindu-i aduse acuzații privind colaborări cu o sectă și apoi a fost dus la Simferopol.

Similar, soția lui Ekrem Krosha, Amide, a spus că în casă au fost găsite anumite cărți care nu se aflau înaintea colo, iar soțului i s-a spus că este reținut în temeiul articolului 205 din Codul penal al Rusiei cu privire la „Terorism”.

Potrivit sursei citate, din 2014, autoritățile ruse de ocupație au făcut presiuni sistematice asupra tătarilor din care trăiesc în Crimeea, iar motivul principal este dezacordul oamenilor cu ocupația rusă a peninsulei.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 Așa o fi?

4 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

5 Sondaj Avangarde / Firea a început să recupereze teren... Piedone, în cădere liberă