FSB afirmă că a arestat doi ruși care spionau pentru Ucraina în Crimeea

FSB afirmă că a arestat doi ruși care spionau pentru Ucraina în Crimeea

Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB) a anunțat vineri că a arestat în Crimeea, peninsula ucraineană anexată de Rusia în 2014, un bărbat și o femeie - ambii de naționalitate rusă - suspectați că spionau instalațiile Flotei ruse din Marea Neagră în beneficiul Kievului, relatează AFP și RIA Novosti.

Cele două persoane arestate sunt cetățeni ruși desemnați ca fiind Anna Suhonosova și Dmitri Dolgopolov, care își făceau stagiul militar în Crimeea, a precizat FSB într-un comunicat. Reținerea lor a avut loc în Simferopol, capitala peninsulei Crimeea.

"Ei colectau și transmiteau serviciilor speciale ucrainene informații considerate ca fiind secret de stat despre activitățile unităților și formațiunilor Flotei Rusiei din Marea Neagră", subliniază documentul. Împotriva lor au fost lansate urmăriri judiciare pentru "trădare de patrie", cei doi riscând până la 20 de ani de închisoare.

Tensiunile între Moscova și Kiev sunt în continuare la cote înalte, la mai bine de trei ani după anexarea Crimeii de către Rusia, urmată de un conflict în estul separatist al Ucrainei, care a făcut peste 10.000 de morți.

În Rusia, arestările ucrainenilor pentru spionaj sau sabotaj s-au înmulțit. În august, un bărbat prezentat ca fiind agent al serviciilor secrete ucrainene, care pregătea "acțiuni de sabotaj", a fost arestat în Crimeea.

AGERPRES/( AS — autor: Lilia Traci, editor: Ionuț Mareș, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…