Fugara Alina Bica nu se gândește să revină în România: „Sunt îndrăgostită de sudul Italiei, îmi place la Bari“ VIDEO

Fugara Alina Bica nu se gândește să revină în România: „Sunt îndrăgostită de sudul Italiei, îmi place la Bari“ VIDEO

Alina Bica, fosta șefă a DIICOT în perioada 2013 și 2014, a fost filmată cu camera ascunsă în Italia în timp ce spunea că nu are intenția să se întoarcă în România. Fugită de mai mulți ani din țară, aceasta a mărturisit că vrea o viață în străinătate.

În ediția de vineri seara a emisiunii Exces de Putere de la Antena 3 CNN a fost prezentat un material care arată cum trăiește Alina Bica în Bari, Italia.

Fostă șefă DIICOT se a afla alături de sora ei, partenerul de viață, iubitul și fetița Elenei Udrea. Imaginile filmate cu o cameră ascunsă au fost surprinse în Bari, iar Alina Bica le spune celor prezenți, în limba italiană, că nu mai are intenția de a reveni în România, relatează dcnews.ro

Nu am nicio intenție să mă întorc în România. Vreau o nouă viață aici”, a spus Alina Bica.

În continuarea discuției, Alina Bica poate fi auzită cum spune că este o persoană normală, care nu dorește publicitate. Un singur lucru o nemulțumește: faptul că nu poate lucra în sectorul public din cauza cazierului judiciar.

Vreau să ies să mă plimb fără să se uite cineva la mine, nu vreau publicitate. Acum sunt o persoană normală, muncesc, dar am acest cazier judiciar și nu pot să merg să lucrez în sectorul public după o carieră de 18 ani și facultate la Sorbona. Am încercat să locuiesc în nord, dar nu mi-a plăcut, sunt îndrăgostită de sudul Italiei. Îmi place aici la Bari, lângă Altamura”, a mai spus Alina Bica.

Colecţia de dosare penale a Alinei Bica

Alina Bica a fost implicată, începând cu anul 2015, în mai multe dosare penale, în care mai apoi au fost operate disjungeri faţă de alţi inculpaţi. Dosarul mitei de la Horia Simu, cel al despăgubirilor ilegale de la ANRP şi cel al favorizării oamenilor de afaceri Adriean Videanu şi Ovidiu Tender sunt cele trei cauze în care a fost vizată fosta şefă a DIICOT. În primele două, Alina Bica a fost achitată, dar în ultimul a primit o condamnare de 4 ani.

Fosta şefă a DIICOT a fost achitată definitiv, pe 26 iunie 2018, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în dosarul privind mita pentru clasarea cauzei în care a fost implicat omul de afaceri Horia Simu.

Mita era la mişto

În acelaşi dosar, judecătorii au decis condamnarea fostului şef al ANAF Şerban Pop la 5 ani de închisoare cu executare şi a lui Horia Simu la 4 ani de închisoare cu executare, după ce au respins apelurile formulate de cei doi, dar şi pe cel al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Alina Bica a spus, în faţa instanţei, că mita despre care vorbeau procurorii DNA era „la mişto”.

Privind retrospectiv, cred că niciun procurer-şef nu ar trebui să îşi mai facă treaba. Sunt temperamentală, dar să iau 17.000 de euro… mi-au pus preţ. Atât a considerat DNA, la mişto, că valorează viaţa şi onoarea mea. Nu am copii, nu am casă, familia mi se împuţinează pe zi ce trece. Să mă duci la puşcărie pentru 17.000 de euro pe care nu i-am luat, asta nu pot să accept. Pot să accept să fiu docilă, să fac ce îmi spun, dar să fac puşcărie pentru 17.000 de euro pe care nu i-am luat, nu pot să accept!”, spunea Alina Bica.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...