Fumegă Guvernul. Scoateți ministrul de interne din priză! Un articol SENZAȚIONAL!

Fumegă Guvernul. Scoateți ministrul de interne din priză! Un articol SENZAȚIONAL!

Ar fi păcat să trecem așa ușor peste un episod care umple, din nou, de ridicol ministerul de interne. La sfârșitul săptămânii, presa anunța pe surse că Parchetul General a clasat dosarul presupusei tentative de spionaj a ministrului Carmen Dan. La capătul anchetei a rezultat că microfonul găsit în priză ar fi fost pus chiar de cei chemați de sora ministrului să-i ”deparaziteze” casa. Savuroase, desprinse parcă din bancurile cu milițieni, detaliile cazului indică totuși o halucinantă lipsă de discernământ  la nivel înalt, scrie jurnalistul Dan Tăpălagă pe  G4Media.ro .

E treaba doamnei ministru ce voci i-au șoptit că e filată, urmărită, supravegheată în propria locuință. Cum toată lumea din partidul domniei sale vede peste tot conspirațiile “statului paralel”, nu-i de mirare că a ajuns să se uite cu neîncredere la tablourile, lustrele și prizele din propria casă. Cert este că s-a decis la un moment dat să ia măsuri și aici avem o mare problemă.

Doamna ministru n-a acționat instituțional, n-a sesizat din prima poliția, parchetul sau alte instituții chemate să intervină în astfel de cazuri grave. Explicația că n-a dorit să facă uz de influența de ministru arată totuși cât de puțin înțelege doamna Dan cum funcționează statul. Nu i s-a stricat fierul de călcat sau aragazul, nu i s-a înfundat chiuveta și nici nu i-a “pușcat” vreo țeavă în baie, caz în care era chiar indicat ca doamna Dan să se adreseze unei firme private, nu vreunui chestor din subordine.

Aici vorbim însă de o situație gravă, în care un ministru de interne crede că este urmărit ilegal în propria casă. Să nu uităm că ministrul de interne este unul dintre cei mai importanți membri CSAT, există proceduri și reguli clare când apar astfel de vulnerabilități. În astfel de cazuri, era obligată să apeleze de la bun început la instituțiile statului, nu la firme private. Mai intervine apoi detaliul că firma privată i-a fost recomandată ministrului de sora ei, care i-a cunoscut pe cei doi ”specialiști” la o mănăstire! Având garanția suplimentară a Sfântului Duh, ministrul a crezut în ei așa cum crezi în Biblie, fără să cerceteze prea mult. 

Dar să admitem, la limită, că este dreptul doamnei Dan, până la urmă, să cheme pe cine vrea acasă la ea să-i verifice prizele, tablourile și bibelourile suspecte. A prezenta însă public rezultatul verificărilor cu mare tam-tam, alertând opinia publică și presa că ministrul de interne este spionat la el în casă, investind farsa unor impostori cu toată autoritatea ministrului de interne, toate astea probează încă o dată că doamna Dan nu are ce căuta într-o funcție atât de importantă. Aruncă statul în derizoriu, face țăndări autoritatea, spulberă încrederea publicului în instituții, spune Tăpălagă pe  G4Media.ro .

Ancheta procurorilor a scos la iveală că ”specialiștii” pescuiți de sora doamnei ministru la mănăstire au profitat de situație pentru a planta ei un microfon care nici măcar nu încăpea în priză, dotat cu o cartelă pe care, în prostia lor, au folosit-o chiar la cumpărare pentru a o proba, ceea ce i-a și dat de gol. Anchetatorii au ajuns la concluzia că, foarte probabil, motivul înscenării a fost încercarea de a-i câștiga încrederea ministrului și de a profita, ulterior, de urma unei relații la vârful MAI-ului.

“Recomandată doar de loialitatea față de Liviu Dragnea, Carmen Dan a dus ministerul în cel mai jos punct al încrederii față de polițiști”, scria Cristian Pantazi într-un scurt bilanț al mandatului ministrului de interne, la capătul unor numeroase scandaluri. Iată că se poate și mai jos. Sunt convins că PSD încasează din plin gafele, comportamentul ridicol, incompetența și inadecvarea unor personaje ca ministrul de interne, Carmen Dan, ministrul economiei, Dănuț Andrușcă, sau, culmea imposturii, premierul Viorica Dăncilă. Dar până una, alta, incompetența lor se revarsă asupra noastră și noi, publicul, avem de suferit din cauza unei administrații inepte și nefuncționale.

Trendul căderii a început deja, se manifestă vizibil de prin ianuarie și n-ar fi exclus să-l vedem curând prăbușit în sondaje. Este costul pe care fiecare partid îl plătește, mai devreme sau mai târziu, atunci când guvernează prin interpuși, ageamii și executanți, iar aproape fiecare gest și decizie este împotriva interesul general. Din acest motiv, un ministru de interne ca doamna Dan ar trebui scos rapid din priză. Deja a prăjit imaginea ministerului. Aproape tot guvernul e în scurtcircuit și scoate fum. Cu premierul Dăncilă ar fi util să nu ne prindă ianuarie 2019, când România va prelua președinția UE. N-are timp să învețe engleza până atunci și mă tem că, he, he, he, ne vom face iarăși de râs, cel puțin în cele 28 de state membre, mai scrie Tăpălagă pe  G4Media.ro .

 



Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante