Furie în India după ce două femei, mamă și fiică, au fost violate și puse să defileze goale VIDEO

Furie în India după ce două femei, mamă și fiică, au fost violate și puse să defileze goale VIDEO

O înregistrare video care arată două femei defilând dezbrăcate în statul Manipur, din nord-estul țării, afectat de violente conflicte etnice, a stârnit indignare în India.

Proteste în India FOTO Profimedia

Poliția a declarat că a deschis un caz de viol în grup și a arestat un bărbat, adăugând că și alte persoane vor fi reținute în curând, scrie bbc.com.

Joi, sesiunea parlamentului de la Delhi a fost întreruptă, deoarece legislatorii au cerut o dezbatere pe această temă.

De asemenea, premierul Narendra Modi a declarat că incidentul a "făcut de rușine India" și că "niciun vinovat nu va fi cruțat".

"Asigur națiunea că legea își va urma cursul cu toată puterea sa. Ceea ce s-a întâmplat cu fiicele din Manipur nu poate fi iertat niciodată", a declarat el, rupând în cele din urmă tăcerea cu privire la Manipur la mai bine de două luni de la izbucnirea violențelor.

Președintele Curții Supreme de Justiție a Indiei, DY Chandrachud, și-a exprimat, de asemenea, îngrijorarea cu privire la această agresiune, afirmând că Curtea Supremă este "profund tulburată de acest videoclip". Cerându-i guvernului să informeze instanța cu privire la măsurile luate împotriva acuzatului, președintele Curții Supreme de Justiție a declarat că "vom lua măsuri dacă nu o veți face".

Violențele au aruncat Manipur, un stat indian pitoresc care se învecinează cu Myanmar, în agitație de mai bine de două luni.

Ciocnirile dintre membrii comunităților tribale majoritare Meitei și Kuki au dus la segregarea completă a acestora. Cel puțin 130 de persoane au murit și 60.000 au fost strămutate.

Cele două femei, mamă și fiică, care sunt Kukis, au fost agresate de bărbați din grupul Meitei.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mutarea inteligentă a României prin care să obțină totul donând Patriot Ucrainei. Expert: „Ar fi ca un CASCO față de un RCA”

2 „Voiau să ne ia borcanul cu 9,5 lei și îl puneau pe raft cu 30 de lei” / Magiunul de Topoloveni, primul produs tradițional românesc recunoscut de UE, el…

3 Cine sunt cei 300 de securiști și colaboratori care au certificate și indemnizații de revoluționari

4 VIDEO Premierul Slovaciei ar fi fost împușcat cu un pistol cu bile. Primele imagini cu atacatorul

5 Crimă cu premeditare? / Un alt șofer român de TIR, lovit de un capac de canalizare aruncat de pe un pod, în Belgia, în același loc unde a murit Gheorghe…