Furie în rândul bloggerilor militari ruși după vizita lui Biden la Kiev: O „umilire demonstrativă” a Moscovei

Furie în rândul bloggerilor militari ruși după vizita lui Biden la Kiev: O „umilire demonstrativă” a Moscovei

Bloggerii militari ruși pro-război sunt revoltați față de conducerea Rusiei în contextul vizitei la Kiev a președintelui american Joe Biden.

Joe Biden (stânga) dând mâna cu Volodimir Zelenski FOTO Twitter

Regimul de la Moscova este acuzat că a dat dovadă din nou de slăbiciune după eşecurile succesive de pe câmpul de luptă.

Igor Ghirkin, un fost ofiţer al Serviciului Federal de Securitate al Rusiei (FSB, fostul KGB) implicat în organizarea anexării Peninsulei Crimeea şi în izbucnirea rebeliunii pro-ruse din Donbass, a declarat că liderul de la Casa Albă ar fi putut să meargă chiar până la Bahmut, cel mai fierbinte punct al războiului, şi nu i s-ar fi întâmplat nimic.

La rândul său, jurnalistul Serghei Mardan a descris vizita lui Biden la Kiev drept o „umilire demonstrativă a Rusiei”.

În același timp, pe un cont de Telegram al militarilor ruşi aceştia au scris, ironic, că Joe Biden a ajuns la Kiev înaintea lui Vladimir Putin, a cărui armată ajunsese în martie anul trecut la porţile capitalei Ucrainei, dar a fost nevoită să se retragă după nici două luni.

Vizita lui Biden la Kiev a durat aproape şase ore. Președintele american s-a întors în Polonia, unde se va întâlni cu preşedintele Andrzej Duda şi cu ceilalţi şefi de stat sau de guvern din ţările care formează „Grupul celor nouă de la Bucureşti”, format în care se regăsesc Bulgaria, Cehia, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, România, Slovacia și Ungaria, relatează Agerpres .

Potrivit Casei Albe, Moscova a fost informată despre vizita lui Biden la Kiev cu câteva ore înainte de plecarea președintelui american de la Washington.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”