Furtuni violente au afectat mai multe state europene

Furtuni violente au afectat mai multe state europene

Cătălin Gomboş – Furtuni violente au afectat mai multe state europene, cel puțin 10 persoane pierzându-și viața. În Polonia şi Cehia vântul puternic și ploile abundente au distrus sute de case, iar furtuna Eunice a făcut pagube însemnate în țările din nordul Europei.
Reporter: Constanța Comănici – Rafale de vânt de peste 150 km pe oră au întrerupt circulaţia rutieră și feroviar în Regatul Unit și Irlanda, unde oamenii nu au mers la lucru, iar copiii au rămas acasă. Acoperișurile emblematicei arene O2 de la Londra, una dintre cele mai mari din Europa care găzduiește mari concerte, a fost smuls de vânt. Reţelele de electricitate au căzut, iar navele nu au mai ieșit în larg. În Belgia, serviciile de transport au fost aproape blocate, iar o macara s-a prăbușit pe acoperișul unui spital. Şi în Olanda traficul a fost perturbat, compania KLM a anulat peste 200 de zboruri pe aerportul Schiphol din Amsterdam, iar școlile au fost închise. Vântul puternic a dus la moartea a cel puțin trei persoane. Sute de mii de locuințe au rămas fără curent electric și în Polonia, iar trei oameni au murit pe șantier la Cracovia. În Cehia, au fost blocate drumuri și căi ferate, iar în zone întregi rețelele de electricitate au fost avariate de furtună.#HUN/pvelisar

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (19 februarie)

Sursa: rador.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”