G-20: Divergențe la întâlnirea cancelarului Angela Merkel cu președintele Recep Tayyip Erdogan

G-20: Divergențe la întâlnirea cancelarului Angela Merkel cu președintele Recep Tayyip Erdogan

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a declarat sâmbătă că are în continuare "divergențe profunde" cu președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, după întâlnirea lor de la summitul G-20 de la Hamburg, transmite AFP.

Merkel a precizat că unul dintre subiectele în dezacord este respectarea drepturilor omului: în Turcia au avut loc numeroase arestări după tentativa de lovitură de stat din 2016. De asemenea, Germania și-a retras recent trupele de la baza militară Incirlik, din Turcia, după ce guvernul de la Ankara a refuzat să permită accesul unor parlamentari germani la militarii din țara lor, aflați conform Constituției sub controlul puterii legislative.

AFP reamintește că în primăvara aceasta guvernul de la Berlin nu a premis organizarea unor mitinguri electorale ale diasporei turcești, înaintea referendumului din Turcia pentru extinderea atribuțiilor președintelui. Erdogan a reacționat acuzând autoritățile germane de un comportament comparabil cu nazismul.

"Toate acestea sunt evoluții care arată mari divergențe și nu le-am ascuns", a declarat cancelarul după dialogul cu Erdogan.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…