G-20: Divergențe la întâlnirea cancelarului Angela Merkel cu președintele Recep Tayyip Erdogan

G-20: Divergențe la întâlnirea cancelarului Angela Merkel cu președintele Recep Tayyip Erdogan

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a declarat sâmbătă că are în continuare "divergențe profunde" cu președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, după întâlnirea lor de la summitul G-20 de la Hamburg, transmite AFP.

Merkel a precizat că unul dintre subiectele în dezacord este respectarea drepturilor omului: în Turcia au avut loc numeroase arestări după tentativa de lovitură de stat din 2016. De asemenea, Germania și-a retras recent trupele de la baza militară Incirlik, din Turcia, după ce guvernul de la Ankara a refuzat să permită accesul unor parlamentari germani la militarii din țara lor, aflați conform Constituției sub controlul puterii legislative.

AFP reamintește că în primăvara aceasta guvernul de la Berlin nu a premis organizarea unor mitinguri electorale ale diasporei turcești, înaintea referendumului din Turcia pentru extinderea atribuțiilor președintelui. Erdogan a reacționat acuzând autoritățile germane de un comportament comparabil cu nazismul.

"Toate acestea sunt evoluții care arată mari divergențe și nu le-am ascuns", a declarat cancelarul după dialogul cu Erdogan.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Dăncilă îl îngroapă definitiv pe Geoană, care a mințit cu nesimțire despre cum a ajuns el la NATO!

2 VIDEO Imagini spectaculoase de pe frontul din Ucraina, cu un atac rar de manual la nivel de batalion, al rușilor, oprit de ucraineni

3 Polițistul local Bucur Cezar Mihail s-a declarat femeie

4 VIDEO Lovitură cruntă încasată de Rusia în Crimeea! / Canal neoficial al aviației ruse: „Exact așa cum am spus că va fi. Veșnica pomenire…”

5 Un articol care dă fiori despre Siria, țara care a ajuns să supraviețuiască economic din fabricarea unui drog...