G4Media.ro împlinește un an.

G4Media.ro împlinește un an.

G4Media.ro , proiectul media demarat de jurnaliștii Dan Tăpălagă și Cristian Pantazi împlinește astăzi un an de la lansare. 

Iată ce scriu jurnaliștii de la  G4Media.ro  la un an de la lansare:
 
Ne-am lansat în urmă cu un an, pe 19 martie. De atunci am publicat peste 8500 de articole, anchete, informații exclusive, interviuri și analize. G4Media.ro înregistrează azi frecvent peste 200 de mii de cititori unici și jumătate de milion de vizualizări pe zi.

Site 100% independent, G4Media.ro a apărut fără moguli în spate, fără finanțări obscure sau agendă ascunsă. Voi, cititorii, ați fost finanțatorii noștri, prin donațiile trimise încă din prima zi de funcționare.

Cu fiecare donație am putut angaja colaboratori în plus. Câteva donații de cinci sau zece euro asigură plata pentru încă o anchetă, analiză sau interviu bine făcut. Azi, echipa G4Media.ro s-a mărit în primul rând cu sprijin din partea publicului. Esențial.

Am făcut și un mic pas către publicitate, pentru a completa costurile operaționale. Le mulțumim colegilor de la Arbo Media pentru implicare și curaj.

Am decis ca, atâta timp cât partidele cumpără spații publicitare cu banii din subvențiile uriașe încasate de la buget, adică din taxele și impozitele cetățenilor, să nu contractăm și să nu difuzăm publicitate electorală.De regulă partidele vor să cumpere cu acești bani conținut editorial, indulgența presei.

G4Media.ro funcționează gestionând în mod responsabil resursele. Ca organizație non profit, vom publica în curând un raport financiar general, cu veniturile și cheltuielile Asociației.

Printre colaboratorii G4Media se numără un grup de voluntari (corectură, traducători, administrarea paginii de Facebook) cărora le suntem foarte recunoscători. Colaboratorii site-ului sunt jurnaliști cu multă experiență, din București și din țară, specializați în justiție, economie, administrație publică, politică internă sau externă. Lor le datorăm texte și informații de bună calitate.

Azi ne schimbăm puțin la față. G4Media.ro iese cu un layout îmbunătățit pentru varianta desktop. De vină este echipa de IT-ști care ține site-ul sus. Fără ajutorul lor neprețuit n-am fi ajuns aici.

Le mulțumim colegilor din agențiile de presă și partenerilor comerciali pentru buna colaborare.

Reprezentanții puterii ne-au amenințat, au cerut să fim anchetați, au încercat și vor mai încerca să ne închidă gura. Fiecare atac ne-a întărit și ne-a convins că mergem pe drumul corect, având un singur obiectiv: apărarea interesului public.

Vremurile ne obligă însă la mai mult decât atât. Nu sunt deloc cuvinte mari, dar azi se joacă viitorul democratic al României. În acest peisaj, unii s-au retras strategic, alții s-au predat cu totul sau mimează neutralitatea. Noi am ales să spunem adevărul până la capăt, cu orice risc. Nu suntem singuri.

Ne propunem să ne diversificăm conținutul și să ne dezvoltăm. Ne mândrim deja cu parteneriatul cu EduPedu.ro, site-ul specializat în educație. E timpul ca cititorii G4Media.ro să aibă acces la produse cu aceeași credibilitate și atitudine și pe alte nișe de interes.

Sperăm să lansăm în curând produse noi.

Vă mulțumim pentru sprijin! Niciun pas înapoi!

Echipa G4Media.ro



Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...