Gabriel Biriș a DEMISIONAT!

Gabriel Biriș a DEMISIONAT!

Gabriel Biriş a demisionat din funcţia de secretar de stat în Ministerul de Finanţe, a anunţat, joi, purtătorul de cuvânt al Guvernului, care a spus că premierul Cioloş i-a mulţumit acestuia pentru activitatea în Executiv, dar a precizat şi că acesta a lansat în dezbatere publică măsuri pe care Cabinetul nu şi le asumă. 

"În această dimineaţă a ajuns la premierul Dacian Cioloş demisia domnului Biriş şi premierul a acceptat această demisie", a anunţat Liviu Iolu, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

El a spus că Gabriel Biriş are experienţă în mediul privat şi a venit în Guvern cu multe propuneri bune, însă în cazul propunerilor privind Codul fiscal Executivul are un mandat clar de simplificare a fiscalităţii şi de menţinere sau chiar scădere a nivelului taxării, pe care Biriş nu l-a respectat.

"Din păcate Gabriel Biriş a depăşit acest mandat şi a lansat în spaţiul public măsuri pe care acest Guvern nu şi le asumă", a spus Iolu.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a subliniat că secretarul de stat şi-a depus singur demisia şi nu i-a fost solicitată, fiind înregistrată în dimineaţa de joi la Cancelaria prim-ministrului.

Miercuri seara, secretarul de stat din Ministerul Finanțelor a confirmat existența proiectului de modificare a Codului Fiscal, prezentat în premieră de Profit.ro, dar neasumat de ministrul Finanțelor, și a aratat că planul era ca documentul să fie prezentat public la un anumit moment, pentru a putea fi și explicat.

Anterior, ministrul Finanțelor, Anca Dragu, a afirmat, legat de acest proiect care schimbă Codul Fiscal, prezentat de Profit.ro, că la nivelul ministerului au fost mai multe proiecte luate în considerare la nivel tehnic, dar că nu și-l asumă și nu îl va semna. Întrebată repetat, la Antena 3, dacă în minister există acest proiect, Dragu a evitat de fiecare dată să răspundă ferm, dar a admis că Direcția de Legislație fiscală a lucrat la mai multe proiecte.

La insistențele jurnaliștilor de a li se răspunde dacă proiectul există sau nu în minister, Dragu a replicat de fiecare dată doar că ea personal nu și-l asumă și nu va semna documentul.

Ea a adăugat însă că va discuta cu secretarul de stat Gabriel Biriș, care conduce Departamentul de Legislație Fiscală, și cu colegii acestuia și va investiga cum a ajuns în spațiul public acest proiect.

Proiectul de modificare a Codului Fiscal, prezentat în premieră de Profit.ro, are 99 de pagini, cuprinde modificări multiple și cu siguranță a fost lucrat în interiorul Ministerului de Finanțe, transmite Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii, care cere public să i se comunice cine și cu ce scop a lucrat acest document și, de asemenea, cine suportă consecințele economice ale impactului în rândul investitorilor, angajaților și angajatorilor români.



Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante