Gabriel Iancu (FC Viitorul) - Am muncit enorm de mult pentru titlu, suntem cei mai buni

Gabriel Iancu (FC Viitorul) - Am muncit enorm de mult pentru titlu, suntem cei mai buni

Fotbalistul echipei FC Viitorul, Gabriel Iancu, a declarat, sâmbătă seara, după victoria cu CFR Cluj din ultima etapă a play-off-ului, că a muncit "enorm de mult" alături de colegii săi pentru titlu, precizând că au demonstrat în acest sezon că sunt cei mai buni din Liga I.

"Nu ne-am gândit la început că putem câștiga acest titlu. Dar am muncit enorm de mult alături de domnul Hagi și suntem foarte fericiți că am câștigat. Am făcut atâta lume fericită, nu cred că se aștepta nimeni, dar iată că am reușit. Am terminat pe locul 1 în Liga I și cred eu că merităm. Nu cred că cei de la FCSB au ce să facă la TAS. Se bucură degeaba. Nu avem ce să le facem, noi suntem cei mai buni, suntem pe primul loc, suntem campioni", a spus el la postul Digisport.

Iancu, jucător care a transformat lovitura de la 11 metri în urma căreia FC Viitorul a câștigat meciul și implicit titlul, a menționat că a fost foarte emoționat în momentul penalty-ului: "M-am gândit în acel moment să închid ochii și să trag tare pe centru. M-a ajutat Dumnezeu, portarul a sărit pe un colț și asta a fost tot".

FC Viitorul Constanța a câștigat în premieră titlul de campioană națională la fotbal, sâmbătă, după ce a învins-o pe CFR Cluj cu scorul de 1-0 (0-0), pe teren propriu, la Ovidiu, în etapa a 10-a a fazei play-off a Ligii I de fotbal, ultima a sezonului .

FC Viitorul are același număr de puncte în clasament ca FCSB, 44, dar departajarea s-a făcut în urma rezultatelor directe din play-off, echipa lui Hagi câștigând cu 3-1 pe teren propriu și remizând la București, 1-1.

FCSB a învins-o, sâmbătă, cu 3-0 pe CS Universitatea Craiova și a ocupat astfel locul al doilea în clasament. Dinamo a remizat cu campioana de anul trecut, Astra Giurgiu, 1-1, în Ștefan cel Mare, încheind pe locul al treilea al podiumului.

Conducerea FCSB contestă câștigarea titlului de către FC Viitorul deoarece susține că Regulamentul de Organizare a Activității Fotbalistice (ROAF) prevede faptul că în calculul punctelor obținute în meciurile directe cu gruparea din Ovidiu se iau toate cele patru partide disputate în sezonul 2016-2017 și nu doar meciurile din play-off, așa cum menționează LPF. Finanțatorul clubului FCSB, Gigi Becali, a anunțat, sâmbătă seara, că formația sa este campioană, deși LPF a decernat titlul echipei FC Viitorul, precizând că va merge la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne pentru a se face dreptate.

AGERPRES (editor: Marius Țone, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…